• DOLAR 32.428
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2325.979
  • ...
G.Kore basın: israil yalnızlaşıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SEUL - Ülkenin en yüksek tirajlı gazetesi Chosun İlbo`da çıkan, “İsrail feci bir şekilde yalnız” başlıklı haberde, son zamanlardaki dış politikası sebebiyle Tel Aviv yönetiminin kendisini çıkmazlara soktuğu yorumunda bulunuldu. Haberde, İsrail’in, Ortadoğu’daki tek müttefiki Türkiye ve yakın ilişkilerinin olduğu tek Arap ülkesi Mısır ile ilişkilerinin kötüleşmesinin, ülkeyi bölgede tek başına bıraktığına dikkat çekildi. Chosun Ilbo, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Mısırlılar tarfından çoşku ile karşılanmasına özellikle değindi. Haberde, Türkiye - Mısır ittifakının İsrail’i bölgede zora sokacağı ifade edildi. Birleşmiş Milletler (BM)`de Filistin’in bağımsız devlet olarak tanınması için çalışan Türkiye - Mısır ikilisinin, İsrail’in özür konusunda geri adım atmaması halinde bölgede gerginliği artıracağı iddia edildi.

2 milyon tirajlı Dong-A İlbo gazetesi, haberinde “İsrail içinden ve dışından çatlıyor” başlığını kullandı. Ülkede son zamanlarda patlak veren gösterilerin hükümeti zora soktuğuna genişçe yer verilen haberde, iç politikada yaşananlara dış politikadakilerin eklenmesi ile ülkeden çatlak seslerinin yükseldiği tespitinde bulundu.

Güney Kore’nin en büyük sol gazetesi Hankyoreh ise, İsrail’in Türkiye ile problem yaşamasının bölgede gerginliğe sebep olacağını bildirdi. Türkiye ile olan iyi ilişkilerin İsrail’in bölgedeki güvenliğini temin ettiğine dikkat çekilen haberde, Türkiye ile İsrail arasındaki gerginliğin devam etmesi halinde bölgede kıvılcımların ortaya çıkabileceği aktarıldı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir