• DOLAR 32.525
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2428.403
  • ...
Mardin Valisi Medya Meclisine konuk oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN – Son valiler kararnamesiyle merkeze alınan Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti’nin “Medya Meclisi” toplantısına konuk oldu.

Cemiyet Binası’nda gerçekleşen toplantıda Vali Cengiz’i Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Nezir Güneş, Başkan Yardımcısı A. Kadir Üründü, il ve ilçede görev yapan gazeteciler ile yazarlar karşıladı.

Samimi bir ortamda gerçekleşen ve veda anlamını taşıyan programın açılış konuşmasını yapan Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Nezir Güneş, “Medya Meclisi” toplantısının Valiler Kararnamesi yayımlanmadan önce kararlaştırıldığını, ancak kararnamenin açıklanmasının ardından ilk olarak valimizi konuk etmek istediklerini söyledi. Güneş, kendilerini kırmayarak programa katılan Vali Cengiz’e teşekkür etti.

Mardin’de görev yaptığı süre içerisinde basınla ilişkilerinin iyi olduğunu belirten Vali Cengiz, Mardin’in ve ülkenin çıkarı söz konusu olduğu zaman Mardinli gazetecilerin daha dikkatli ve temkinli olduğunu belirterek, “Bu konuda arkadaşlarımızın hassasiyetinden dolayı her birinize teşekkür ediyorum.” dedi.

Vali Cengiz sözlerini şöyle sürdürdü: "Kamuoyunun bilgilendirilmesi, kamuoyuyla vilayetimiz arasındaki ilişkinin sağlıklı bir şekilde kurulması ve yürütülmesi yönünde taleplerime, arkadaşlarımız her zaman fazlasıyla cevap verdiler. Kamu hizmetlerinin standartlarının geliştirmesi yönünde, halkla olan ilişkilerimizin, irtibatlarımızın sağlıklı bir zeminde yürümesi konusunda, Mardin basınının pozitif katkıları oldu. Mardin için, ülkemiz için insanımız için neler yapabiliriz konuşmaya değerlendirmeye analiz etmeye çalıştım. Kurulan bu sağlıklı ilişkide cemiyetimizin, gazetecilerimizin çok ciddi bir katkıları oldu. Doğrusu Mardin’den çok memnunum. Bu zemini hazırlayan gazeteci arkadaşlarıma basın camiasına minnettarım. Yürekten teşekkür ediyorum."

Ziyarette gazetecilerin sorularını da cevaplayan Vali Cengiz, “Mardin’de güzel hizmetler yapmaya çalıştık. Çalışmalarımızda meyveler tomurcuk halindeydi tam meyvesini verecekken böyle oldu. Geçen gün birkaç ilçeye gittim. Orada yapacağımız daha çok şeyin olduğunu gördüm. Ben boş kalmam. Emekliliği de düşünmüyorum. Maddeler halinde yapacaklarımızı yazıp yol haritasını çıkardık. Mardin’de öncelikli sorunlarımızın başında eğitim geliyor bu konuda yaptığımız çalışmalar oldu bunun meyvesini önümüzdeki günlerde YGS ve SBS sınavlarında alacağımız başarılarla taçlandıracağımızı düşünüyorum. Mardin’de turizm adına güzel çalışmalarımız oldu bunların başında Minia Mardin projemiz son aşamasına geldi. Bilim Müzemiz projemiz devam ediyor. Kalemizin turizme açılması için dün İsveç’ten gelen heyetle ilk kazmayı vurduk. Diyarbakır Kapı ve Cumhuriyet Meydanı’nda projelendirdiğimiz otopark çalışmalarımız, hızlı tren projesi, Birinci ve ikinci cadde arasında ring atacak hafif raylı sistemimiz gibi birçok çalışmamız yeni valimizin devam edeceği projeler. Mardin’de kaldığım süre zarfında herkesle barışık olmaya ve hiç kimseyle kavga etmemeye özen gösterdim. Kendi denetimlerimde bile cezalandırma yerine özendirmeyi ödüllendirmeyi esas aldım. Bu şekilde de verim aldığımı düşünüyorum. Merkeze alındığımı öğrenen Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ahmet Türk bile beni arayarak üzüntülerini dile getirdi.” diye konuştu.

Vali Cengiz’in konuşmasının ardından Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti adına bir konuşma yapan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yüksek İstişare Üyesi Gazeteci Kadir Üründü: “Sayın valim eğitim, sağlık, turizm ve ulaşım konusunda imza atmış olan sayın valilerimizden birisidir. İcraat yapan insanlar ya eleştirilir yâda takdir edilir. Bizlerde yeri geldi sayın valimizin çalışmalarını eleştirdik yâda takdir ettik. Ama eleştirilere daima mütevazilikle yaklaşan sayın valimiz basın camiasının da doğru ve hızlı bilgi akışını sağlayabilmek adına 24 saat gerek telefonla gerekse şahsen daima ulaşılabilir olmuştur. Kendisine Mardinli Gazeteciler adına çok teşekkür ediyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti adına Dernek Başkanı Nezir Güneş, Vali Cengiz’e bir hizmet plaketi takdim etti.  Vali Ahmet Cengiz, daha sonra basın mensuplarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi. Cengiz'in Perşembe günü kentten ayrılacağı öğrenildi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir