• DOLAR 32.602
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2488.355
  • ...
SON DAKİKA
Filistin Hükümeti İçin Uzlaşı Tamam
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin uzlaşı hükümetinde, başbakanlığa Rami el-Hamdallah`ın getirilmesi üzerinde anlaşmaya varıldığı bildirildi.

Hamas sözcüsü Sami Ebu Zuhri yaptığı basın açıklamasında, "Pazartesi günü geç saatlerde biten Fetih ve Hamas arasında uzlaşı hükümetinin kurulması görüşmeleri olumlu geçti. Bzaşbakanlığa mevcut Başbakan Hamdallah`ın getirilmesi yönünde resmen anlaşmaya varıldı" dedi.

Ulusal uzlaşı hükümetinde görev yapacak birçok bakan üzerinde de anlaşmaya varıldığını belirten Ebu Zuhri, kabinenin oluşturulmasında Fetih ve Hamas heyetleri arasındaki görüşmelerin bugün de devam edeceğini söyledi. Zühri, "Bugün tamamlanacak olan görüşmelerde, ulusal uzlaşı hükümetinin kesin olarak kurulması ve bakanlıklara getirilecek bütün isimler üzerinde anlaşmaya varılmasını ümit ediyoruz" diye konuştu.

Hamas ve Fetih arasında 23 Nisan`da milli mutabakata varılmıştı. Gazze`deki Filistin hükümeti Başbakanı İsmail Heniye, Hamas ile Fetih arasında devlet başkanlığı seçimi, genel seçim ve Ulusal Meclis seçimlerinin eş zamanlı yapılması konusunda anlaşmaya varıldığını ve uzlaşı hükümetinin kurulmasından 6 ay sonra seçimlere gidilmesine karar verildiğini duyurmuştu.

Hamas ve Fetih yetkilileri, milli mutabakat çerçevesinde ulusal uzlaşı hükümeti kurulması için dün Gazze`de görüşmelere başlamıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir