• DOLAR 32.519
  • EURO 34.99
  • ALTIN 2434.701
  • ...
"Caydırıcı cezalar verilmeli"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN – Mardin'de Suriye uyruklu 6 ve 8 yaşındaki iki erkek çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan bir kişi, geçtiğimiz günlerde tutuklandı. Yaşanan olaydan dolayı endişelerini dile getiren vatandaşlar, bu gibi olayların temelinde maneviyatsızlığın var olduğunu söylediler.

Bu tür olayların yaşanmasında toplumdaki her ferdin bir şekilde katkısının var olduğunu ileri süren esnaf Mehmet Yertüm, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bakın var olan sistem; bir hırsızı senden önce bıraktırıyor. Dosyayı kapatan memur bir hafta onun kapatması için uğraşırken hırsız yine elini kolunu sallayarak bir saat içerisinde dışarı çıkıyor.  Çocuklara tecavüz eden, cinsel istismarda bulunan insanlara bakıyorsun 2-3 yıllık hapis cezasıyla dışarı çıkıyorlar. Hepimizin çocuğu var, bunlara caydırıcı cezalar verilmesi gerekiyor. Caydırıcı cezalardan kastım, gerekirse idam edilsin. Kalabalık meydanlarında asılması gerekiyorsa onu da yapılması lazımdır. Toplumda gerçekten büyük maneviyatsızlık var ama sistemin de buna katkısı çok vardır.  Ben bir babayım, benim çocuğum dışarı çıkıp oynamayacak mı? Sistem niye bunlara göz yumuyor. Sistem bu tür şeyleri kendi içine sindiriyor mu? Hepimiz endişeliyiz. Bunlar insanlıktan da nasibini almamıştır, havyandan farkı da yoktur. Bunlara caydırıcı cezalar uygulanmalı. Ufak çocuklar parklarda oynayamayacak mı? Devlet bunun için biran önce adım atması gerekiyor.”

Soma’da yaşanan facia da değinen Yertüm, “Soma faciası bizleri ve Türkiye’de yaşayan herkesi derinden yaralamış ve üzmüştür.  Bir takım işletmelerin denetimleri sıkı yapılmadığı kanaatindeyim. Ancak bunu bir başbakana ve diğer parti yetkililerine mal etmek de doğru değildir.” diye konuştu. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir