• DOLAR 32.377
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2325.628
  • ...
İki Ülkeye Seyahat Uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dışişleri Bakanlığının internet sitesinde yer alan duyuruda, Libya`nın doğusunda silahlı gruplar arasında son günlerde özellikle Bingazi ve çevresinde çatışmaların yaşanması ve bu olayların başkent Trablus`ta da bazı yansımalarının olduğu hatırlatıldı. Bu dönemde zaruri olmayan hallerde Türkiye vatandaşlarının Libya`ya gitmekten geçici olarak imtina etmeleri uyarısında bulunulan duyuruda, "Libya`da bulunan veya her şeye rağmen bu ülkeye gidecek olan vatandaşlarımızın da şahsi güvenlikleri açısından gerekli tedbirleri almayı ve müteyakkız bulunmayı sürdürmeleri yararlı olacaktır" denildi.

Duyuruda, vatandaşların Dışişleri Bakanlığı ve Türkiye`nin Trablus Büyükelçiliği tarafından yapılabilecek uyarı ve duyuruları dikkatle takip etmeleri tavsiye edilerek, Libya`da bulunan vatandaşlarla ilgili olası acil durumlarda bakanlığın 24 saat hizmet veren Konsolosluk Çağrı Merkezi ile irtibata geçilebileceği bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı`nın Nijerya`da son dönemde terör ve adam kaçırma eylemlerinde artış olması nedeniyle yayımladığı duyuruda da bu ülkede bulunan veya gidecek olan Türkiye vatandaşlarının şahsi güvenlikleri açısından gerekli tedbirleri almayı ve müteyakkız bulunmayı sürdürmelerinin yararlı olacağı belirtildi.

Duyuruda, Nijerya`nın Yobe, Borno, Adamawa, Jigawa, Bauchi, Gombe, Kaduna, Nasarawa, Benue ve Taraba eyaletlerinde bulunan Türkiye vatandaşlarının terör ve kaçırma eylemlerine karşı özellikle dikkatli olmaları ve zaruret olmadıkça bu eyaletlere seyahat etmemeleri uyarısı yer aldı.

Duyuruda, "Bu bağlamda vatandaşlarımızın Bakanlığımız ve Abuja Büyükelçiliğimizce yapılabilecek uyarı ve duyuruları da takip etmeleri tavsiye edilmektedir. Nijerya`da bulunan vatandaşlarımızın olası acil durumlarda Bakanlığımızın 24 saat hizmet veren Konsolosluk Çağrı Merkezi ile irtibata geçmeleri mümkündür" denildi.

Kaynak: AA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir