• DOLAR 32.335
  • EURO 35.126
  • ALTIN 2306.74
  • ...
1 Haziran`da Hangi İl ve İlçeler Seçime Gidecek?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yüksek Seçim Kurulu, yerel seçimlerin ardından yapılan itirazlar üzerine 2 il ve 6 ilçede yeniden seçim kararı aldı. Seçimler, Yalova ve Ağrı başta olmak üzere 1 Haziran günü tekrarlanacak. 2 il ve 6 ilçede toplam 161 bin 772 seçmen sandık başına gidecek.

Seçim sonuçlarına en çok itiraz edilen yerlerden biri Yalova oldu. AKP’nin belediye başkanlığını bir oy farkla kazandığı açıklandıktan sonra CHP’nin itirazı sonucu oylar yeniden sayıldı ve bu kez CHP 6 oy farkla kazandı. AKP’nin, oy verme ehliyeti olmayanların oy kullandığı yönündeki itirazı üzerine YSK seçimleri iptal etti. Yalova`da 75 bin 803 seçmen yeniden oy kullanacak.

Ağrı’da ise yarış AKP ve BDP arasında geçti ve BDP adayı Sırrı Sakık, 10 oy farkla galip geldi. AKP’nin itirazları üzerine oylar yeniden sayıldı. Bir oy çuvalının yırtık çıkması üzerine YSK seçimin 1 Haziran 2014’te tekrarlanmasına karar verdi. Ağrı`da, 59 bin 320 seçmen yeniden oy verecek.

AKP adayının 4 oy farkla belediye başkanlığını kazandığı 5 bin 876 seçmenli Çankırı`nın Şabanözü ilçesinde, MHP`nin itirazı üzerine seçimler iptal edildi. 1752 seçmenin olduğu Bayburt`un Aydıntepe ilçesinde de MHP adayı Haşim Şentürk 7 oy farkla seçimi kazandı. İtiraz üzerine bu kez 3 oyla AKP adayının kazandığı açıklandı. YSK seçimin tekrarına karar verdi.

11 bin 951 seçmenin olduğu Bitlis`in Güroymak ilçesinde de seçimi 32 oy farkla BDP kazandı AKP`nin itirazı üzerine seçim iptal edildi. 2 bin 715 seçmenli Sivas`ın Ulaş ilçesinde de 34 oy farkla seçimi kazanan CHP adayı Hüseyin Gülkanat`ın seçilme yeterliliğine sahip olmadığı anlaşıldı ve seçim iptal edildi.

3 bin 142 seçmenin bulunduğu Tokat`ın Yeşilyurt ilçesinde de bin 410 oy alan AKP adayı Kazım Misafir’in seçimi kazandı. Ancak engelli vatandaşların yerine sandık başkanının oy kullandığı anlaşıldı ve seçim iptal edildi. Rize`nin Hemşin ilçesinde il genel meclisi seçimi iptal edildi. Hemşin`de 1 Haziran günü bin 213 seçmen yeniden sandığa gidecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir