• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Yeni doğan bebek birçok hastalığa birden yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinden Batman'da özel bir hastaneye getirilen yeni doğan bebek, neredeyse tüm organlarında oluşan hastalıkları hep birden taşıyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzman Doktor Şirin Aslankılıç; bebeğin Çocuk Hastalıkları Hastanesinden geldiğini ve kendilerinin yapmış oldukları tetkik ve tahliller sonucu bebekte beyinde su birikimi, kalp, böbrek ve akciğerde birçok hastalığı birden taşıdığını belirtti.

Doktor Aslankılıç, 15 gün önce doğan Ş.B. isimli kız bebeğin yapılan tahlillerin bebekte; hidrosefali, multi organ yetmezliği anomolisi hastalığı olduğunu öğrendiklerini söyledi.

Kendilerine gelen kız bebeğin yedinci doğum bebeği olduğunu ifade eden Aslankılıç, “Kadın Doğum Hastanesinde doğan bu yedinci bebek, çok sayıda hastalık taşıdığı için bize sevk edildi. Bize geldiğinde solunum sıkıntısı vardı, inleme vardı ve müdahale yapıldı. Yapılan tetkikler sonucu ise bebeğin hidrosefali ve multi organ anomolisi hastası olduğunu gördük. Bu hastalık genetik bir hastalıktır. Bebek için tüm imkanlarımızı kullanıyoruz. Tedavisi devam edecek ve inşallah bir ay sonra ise bebeği ailesine teslim edeceğiz. Bu tür hastalar çok nadir hastalardır. Binde bir olan hastalardır. Bebeğin tedavi oranındaki başarı yüksektir. Bazı diğer hastaların öyle şansları olmayabiliyor.” şeklinde konuştu. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir