• DOLAR 32.515
  • EURO 34.941
  • ALTIN 2437.413
  • ...
Meteoroloji`den 10 İl İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü`nden yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara`nın güney ve batısı, İç Ege, Akdeniz`in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu`nun kuzeyi ile Eskişehir, Konya, Karaman, Niğde, Kayseri ve Sivas çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Anadolu`nun kuzeydoğusu ve Tunceli ile Adana ve Osmaniye`nin kuzey, Kahramanmaraş`ın batı çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve batı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice eseceği tahmin ediliyor.

METEOROLOJİ`DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Doğu Anadolu`nun kuzeydoğusu ve Tunceli ile Adana ve Osmaniye`nin kuzey, Kahramanmaraş`ın batı çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, dolu, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Trakya ve Çanakkale çevreleri ile öğle saatlerinden sonra güney ve batısının sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam ilk saatlerde iç kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı, yer yer çok bulutlu; öğle saatlerinden sonra bölgenin iç kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Adana ve Osmaniye`nin kuzey, Kahramanmaraş`ın batı çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Eskişehir, Konya, Karaman, Niğde, Kayseri ve Sivas çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra bölgenin kuzeydoğusu ile Tunceli çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, zamanla kuzey ve batısının çok bulutlu; öğle saatlerinden sonra kuzey kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir