• DOLAR 32.426
  • EURO 35.857
  • ALTIN 2325.988
  • ...
`Karar siyonist çeteye atılmış esaslı bir tokattır!`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL- Çağlayan Adliyesi’nde görülen Mavi Marmara Davası`nın 6. duruşmasında Siyonist İsrailli 4 üst düzey komutan hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Mahkemenin kararı ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yayınlayan Özgür Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, ‘Mahkeme kararı Siyonist çeteye atılmış esaslı bir tokattır!’ dedi.

“Karar, mazlumlar için bir adalet haykırışı olmuştur”
“Mavi Marmara davasının bugünkü duruşmasında Siyonist çetenin askeri şefleri hakkında çıkartılan tutuklama ve yakalama kararı zulme ve hukuksuzluğa vurulmuş bir darbe, mazlumlar için bir adalet haykırışı olmuştur” diyen Kaya, “Gerek yerli, gerek uluslararası Siyonist lobilerin ve onlarla aynı paralelde seyretmekte olan çevrelerin tüm baskı ve yönlendirme çabalarına rağmen cesaretle bu kararı alan İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi heyetini tebrik ediyoruz. Şüphesiz bu davanın açılmış olması Türkiyeli Müslümanların ve tüm dünyada adaletten yana insanların bir kazanımıydı. Gazze’ye uygulanan aşağılık kuşatmayı kırmak üzere yola çıkan Mavi Marmara gemisine yönelik olarak 31 Mayıs 2010’da Akdeniz’in uluslararası sularında gerçekleştirilen saldırının ve katliamın hesabının sorulmayacağı, sorulamayacağı iddiası, tezviratı bu davanın açılmış olmasıyla geçersiz kılınmış, çöpe atılmıştı” diye ifade etti.

“Katiller için kırmızı bülten nihayet çıktı”
Davacıların başından beri bu kararın çıkması için çabaladıklarına dikkat çeken Kaya, ‘Kasım 2012’de startı verilen ilk duruşmalardan itibaren Mavi Marmara davasında şikâyetçiler ve davanın avukatlarınca ısrarla, katliamın sorumluları olan Siyonist çetenin askeri şefleri dönemin Genelkurmay Başkanı GabrielAşkenazi, Deniz Kuvvetleri Komutanı EliezerMarom, Askeri İstihbarat Daire Başkanı AmosYadlin ve Hava Kuvvetleri İstihbarat Başkanı AvişayLevi hakkında tutuklama kararı verilmesi talep edilmekteydi. Bu talep bugün yerine getirildi ve katiller hakkında tutuklama ve kırmızı bülten kararı çıkartıldı” dedi.

“Karar, insanlık adına tarihi bir adımdır”
Kararı hukuk adına, insanlık adına atılmış tarihi bir adım olarak gördüklerini ifade eden Kaya, “Geçmişinde Siyonist-emperyalist güçlere taşeronluk suçunun en çirkin sayfalarını barındırmış bu ülkenin tarihine temiz ve onurlu bir sayfa olarak kaydolacağından kuşku duymuyoruz. 10 şehidimizin kanının bereketiyle Mavi Marmara’nın yoluna devam ettiğinin bir göstergesi olarak gördüğümüz bu kararın Filistin davamıza ve İslam Ümmetine hayırlı olmasını diliyoruz” diye konuştu. (Muhammed Durmaz/ İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir