• DOLAR 32.537
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2439.909
  • ...
Mısır`da ilk gün için oy verme işlemi sona erdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır`da halk, cumhurbaşkanını belirlemek üzere sıkı güvenlik önlemleri altında başlayan seçimlerde sandık başına gitti ve saat 09.00`da açılan sandıklar kapandı.

Geçici Başbakan İbrahim Mihlib, resmi televizyon kanalında yaptığı açıklamada, vatandaşların talebi doğrultusunda seçmenlerin oylarını kullanabilmesi için seçimlerin ikinci gününde resmi kurumların tatil edildiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı adaylarından eski Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi`nin sözcüsü Abdullah el-Megazi, "seçimlerde oy kullananların çoğunluğunu kadın ve yaşlıların oluşturduğu, erkekler başta olmak üzere genel katılımın düşük olduğu" yönündeki haberlere ilişkin, "2 gün devam edecek seçimlerde 18 ila 40 yaş arası erkeklerden en az yüzde 60`ının oy kullanacağını tahmin ediyoruz" yorumunu yaptı.

Megazi, Yüksek Seçim Kuruluna, yarın sona erecek seçimlerin ardından oy kullanan yaş grubuna dair bir açıklama yayımlaması çağrısında da bulundu.

Yüksek Seçim Kurulu, ülkede oy kullanma hakkına sahip olan seçmenlerin yüzde 59`unun 18 ila 40 yaş aralığında olduğunu açıklamıştı.

Mısır`da 3 Temmuz 2013 askeri darbesinin ardından yapılan ve eski Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi ile Halk Akımı Platformu Başkanı Hamdin Sabbahi`nin yarıştığı ilk cumhurbaşkanlığı seçiminde oy verme işlemi yarın da devam edecek.
Kaynak: AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir