• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Görevi başında saldırıya uğrayan Hemşire için basın açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- Midyat’ta görevi başında bulunan Hemşire Nimet Acar Dökümcü’ün bir hasta yakını tarafından darp edilmesini kınamak amacıyla, KESK'e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) tarafından basın açıklaması yapıldı. Hastane acil servisi önünde yapılan basın açıklamasını SES Mardin temsilcisi Bahri Ufak yaptı.

Ufak okuduğu basın açıklamasında,  ülkemizde son yıllar giderek artan sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının Mardin’de de sıkça yaşandığını belirterek, “Tüm uyarılara rağmen şiddetin önüne geçilmiyor, geçilemiyor. Hekime ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddet, tehlikeli boyutlara ulaşmıştır. Ölümle ve sakatlıkla sonuçlanan saldırılar olmuştur. Ne yazık ki bundan sonra da olması çok muhtemeldir. Son olarak Midyat Devlet Hastanesinde Nimet Acar Dökümcü adlı hemşire, odasında hastaya hizmet sunduktan sonra, , hastayı odada unuttuğu ceketi alması için uyarması  yüzünden darp edilmiştir. Bu olay, biz Mardin’de çalışan sağlık çalışanlarını üzmüş ve yıpratmıştır. Bu olayı ve tüm şiddet olaylarını kınıyor, Nimet hanım nezdinde şiddete uğrayan tüm çalışanlara geçmiş olsun derken, bu olayların son bulması için gereken caydırıcı önlemlerin alınmasını bir kez daha ilgililerden talep ediyoruz. Bu süreçte sessizliğini koruyan amirlerimizden de, çalışanına sahip çıkmasını talep ediyoruz. Mardin SES olarak amaçladığımız görevleri sağlıklı bir şekilde yerine getirmek için, Mardin’de ve Türkiye  genelindeki tüm kesimlere, özelde ise sağlık çalışanlarına yönelik şiddete dur diyoruz. Eğer sağlıkta sağlıklı hizmet almayı istiyorsanız, hekiminize ve sağlık çalışanlarınıza sahip çıkın. Hemşire Nimet Acar Dökümcü arkadaşımıza bir kez daha geçmiş olsun derken, her zaman tüm üyelerimizin ve sağlık çalışanlarımızın yanında olacağımızı bildiriyoruz ve bu son olsun diyoruz.” dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından, sağlık  çalışanlarından oluşan grup,  görevlerinin başına geçtiler. (Adnan Oğuz -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir