• DOLAR 32.573
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2426.322
  • ...

BURSA-Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), hayata geçecek 8 proje için protokol imzaladı. BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Payitaht Çarşısı Projesi ile Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesinin Türkiye’nin en önemli çekim merkezlerinden birisi olacağını söyledi.

BTSO ile Büyükşehir Belediyesi örnek bir işbirliğine imza attı. 125 yıllık geçmişiyle ülke ekonomisinin en önemli güçlerinden birisi olan BTSO, Büyükşehir Belediyesi ile gücünü birleştirdi. Büyükşehir Belediyesi ile 8 proje için işbirliği protokolü imzalayan BTSO, aynı zamanda Payitaht Çarşısı Projesini de hayata geçirerek, 7. makro projesine start verdi. Kayhan Hamamı’nda düzenlenen imza töreninde konuşan İbrahim Burkay, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile kent ekonomisini ülke kalkınmasının aktörü haline getirecek projelerin merkezi konuma gelen BTSO’nun güçlerini şehrin ortak paydasındaki projelerde birleştirme kararı aldığını söyledi. Bir yıl içinde 16 makro projeden 6’sını hayata geçirdiklerini ifade eden Burkay, bu projelerin yanı sıra Lojistik Merkez, Raylı Sistemler ve Rüzgar Türbinleri Kümelenmeleri, BUTGEM’de Mesleki Yeterlilik Kurumu oluşturulması, Enerji Ajansı kurulması gibi çok önemli ve stratejik yeni projeleri de eklediklerini açıkladı.
Başkan Burkay, protokolle hayata geçirmeyi planladıkları BTSO Vefa Projesi, Bursa Finans ve Ticaret Merkezi, Marka Bulvarı, Organize Ticaret Bölgeleri, Bursa Ticaret ve Sanayi Üniversitesi, İhtisas OSB ve bir fuar merkezi projeleri ile ilgili bilgiler verdi.

Başkan İbrahim Burkay, Payitaht Çarşısı Projesi’nin BTSO’nun hayata geçirdiği 7. makro projesi olduğunu ifade etti. Yaklaşık 3 bin 500 işyerinde 25 bine yakın çalışanı ve aileleriyle birlikte ortalama 100 bin Bursalı’nın hayatını tanımlayan çarşıların bugüne kadar kaderine terk edildiğine dikkat çeken Burkay, “125 yıl önce Kozahan’dan çıkan BTSO, vefa borcunu ödemek ve asli görevini yerine getirmek için yönünü, tekrar içinde filizlenip büyüdüğü bölgeye çevirmiştir. İç Fidan Han ve Kubbeli Hanı yenileyerek ve üzerlerini estetik bir mimari ile kapatarak modern bir alışveriş ve yaşam merkezi yapacağız” şeklinde konuştu.

Payitaht çarşı projesi kapsamında neler yapılacak?

Başkan Burkay, son olarak hayata geçen çarşıda yapılacak çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi:“Tüketici danışma ofisleri kurulması, bebek bakım odaları oluşturulması, mevcut tuvaletlerin modernize edilmesi gibi fiziksel düzenlemeler de BTSO olarak gerçekleştireceğimiz çalışmalar arasında. Zemin döşemelerinin yayaları yönlendirecek şekilde tarihi dokuya uygun olarak yapılmasını amaçlıyoruz. Ayrıca gerekli görülen yerlerde alt geçit ve yürüyen merdivenler oluşturulmasıyla ziyaretçilere kolaylık sağlamayı planlıyoruz. Çarşı esnafının mevzuatlara uygun biçimde etiketleme ve hijyen kurallarının uygunluk denetiminin belirli periyotlarla yapılması da güven ve kaliteyi artıracaktır. Bölgedeki araç trafiğini rahatlatmak ve otopark ihtiyacını karşılayacak uygulamaları hayata geçirmek de Bursa’nın kalbinin attığı bu bölge için ayrı bir çekim unsuru olacak.”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BTSO ile Büyükşehir belediyesi arasındaki işbirliğinin kentin vizyonunu artıracağını belirterek, “Bursa ile ilgili yapılan her proje, bizim için büyük önem taşıyor. Artık klasik belediyecilik anlayışından sıyrılıyoruz. Bursa, Türkiye’deki birçok ile örnek olmaya devam ediyor. Dünya ile entegre çalışan bir yapıya sahibiz. Burada herkese büyük görevler düşüyor. Biz de BTSO ile önemli bir işbirliğine adım atıyoruz. BTSO ile yaptığımız bu işbirliği Bursa’ya değer katacak” dedi.

“Payitaht çarşısı projesi turizme katkı sunacak”

Başkan Altepe, Bursa’nın dünya kentleriyle yarıştığını kaydederek, "Bunun için çeşitli projelere imza atıyoruz. Çünkü, bu kentin hedeflerine ulaşması çok önemli. Bugün örnek bir protokole imza atıyoruz. Bu konuda yapılacak projelere özel sektörümüzün de katkı sağlamasını istiyoruz. BTSO ile yaptığımız bu protokol ile hedeflere ulaşacağız. Payitaht Çarşısı projesi de Bursa'nın turizmine ve ekonomisine katkı sağlayacak. Burada en çok üzerinde durduğumuz konu, esnafımızın eğitilmesi. Bunu da BTSO ile birlikte yapacağız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kenti geleceğe taşıyacak 8 projenin işbirliği protokolü Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve BTSO Başkanı İbrahim Burkay arasında imzalandı. (Zeki Aras-İLKHA)