• DOLAR 32.328
  • EURO 35.152
  • ALTIN 2299.933
  • ...
SON DAKİKA
`PKK`nin Kaçırdığı Çocuklar` Olayına Soruşturma
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  - Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, 23 Nisan günü Lice kırsalına Piknik bahanesiyle götürülerek PKK`ye teslim edilen çocukların olayı ile ilgili  soruşturma başlattı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz adına yapılan açıklamada; "Bazı basın ve yayın organlarında `Diyarbakır`da çocuklarının PKK tarafından alıkonulduğu gerekçesiyle aileler Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde oturma eylemi yapıyor.` şeklinde çıkan haberler üzerine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır." ifadeleri kullanıldı.

Hatırlanacağı üzere aileler düzenlenen pikniklerin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin bilgisi dahilinde olduğunu ve MEGAM DER isimli dernek aracılığıyla çocuklarını piknik bahanesiyle dağa götürülüp PKK`ye teslim edildiğini iddia etmişlerdi.

Bu iddialar sonrası BDP yetkililerince yapılan " Kendi iradeleriyle gitmişler", "Çocuğunuzun dağa çıkmasından dolayı gurur duymalısınız" söylemleri ile, olayla iligili olarak bu güne kadar BDP`li yetkililerden herhangi bir kınamanın gelmemiş olması, kamuoyu tarafından "Ailelerin iddiaları doğrudur" şeklinde yorumlanmıştı.

(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir