• DOLAR 32.382
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2325.502
  • ...

BURSA - Bursa Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Aydın 20-22 Mayıs tarihleri arasında Hollanda’nın Utrecht kentinde düzenlenen “VIV Europe-2014” Hayvansal Ürünler ve Ekipmanları Fuarı’ndaki incelemelerinden sonra yaptığı açıklamada, “Hayvansal ürünlerin mekanizasyonu giderek yaygınlaşıyor. Bursa Ticaret Borsası üyeleriyle bilgi paylaşımında bulunmak üzere Hollanda’da önemli temaslarımız oldu” dedi.

Bursa’nın gıda tarım ve hayvancılık alanında önemli bir merkez olduğuna dikkat çeken Bursa Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Aydın, “Tarım ve bilhassa hayvancılıkta mekanizasyon büyük önem taşıyor. Özellikle güvenli gıda üretiminde doğru ekipmanların kullanımı tüketicilerin sağlığı açısından da önem arz ediyor” şeklinde konuştu.

Aydın, Bursa Ticaret Borsası olarak kurmayı düşündükleri canlı hayvan borsası içerisinde yer alacak kesimhane ile birlikte soğuk hava depoları ve canlı hayvan alım satım seans salonlarını da içinde barındıracak, bütünleşmiş bir tesisin Bursa’ya kazandırılması çalışmaları öncesinde “VIV Europe-2014” Hayvansal Ürünler ve Ekipmanları Fuarı’ndaki temaslarının çok faydalı olduğunu söyledi.

Konuyla ilgili Hollanda’daki konferanslara da katıldığını söyleyen Bursa Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Aydın, aynı fuarın 11-13 Haziran 2015 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirileceğini de sözlerine ekledi.(Zeki Aras-İLKHA)