• DOLAR 32.35
  • EURO 35.141
  • ALTIN 2310.236
  • ...
Çözüm Sürecine Rağmen Anneler Yine Ağlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  - Çocukları PKK tarafından kaçırılan aileler, çocuklarının serbest bırakılması için çeşitli girişimlerde bulunuyor. Çocuklarının serbest bırakılması için oturma eylemi başlatan ailelerden sonra Diyarbakır‘ın Hazro ve Silvan ilçelerinde yapılmakta olan karakol inşaatında çalıştığı için PKK tarafından kaçırılan inşaat mühendisi Mehmet İhsan Adil’in ailesi Mazlum Der Diyarbakır Şubesine başvurdu.

Ailenin başvurusu üzerine Mazlum-Der bir basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasını yapan Mazlum-Der Yönetim Kurulu üyelerinden Reha Ruhavioğlu, sivillerin alıkonulmasının kabul edilemeyeceğinin altını çizdi.

Kaçırılan inşaat mühendisi Adil’in serbest bırakılması için PKK’ye çağrıda bulunan Rehavioğlu, “Mehmet İhsan Adil’in alıkonulma sebebi kalekol inşaatında çalışıyor olmasıdır. Geçtiğimiz günlerde de bilgileri kesin olmamakla beraber başka sivillerin alıkonulması ile ilgili duyumlar aldık. Bunları henüz netleştiremediğimiz için kesin olarak bir şey diyemiyoruz. Fakat bize başvurusu yapılan Mehmet İhsan Adli için şunu söyleyebiliriz. Her ne sebeple olursa olsun bir sivilin hürriyetinden alıkonulması insan hakları savunuculuğu açısından kabul edilebilir bir şey değildir.” ifadelerini kullandı.

İnsan hürriyetinin en temel insan haklarından biri olduğunu ifade eden Ruhavioğlu sivillerin alıkonulmasının kabul edilemez olduğunu belirterek mühendis Adil’in, ailesine teslim edilmesini istedi.

Mazlum-Der’e başvuran anne Güllü Adil ise, "Yalvarıyorum, oğlumu serbest bıraksınlar. Oğlumun iki arkadaşını serbest bıraktılar, oğlumu da serbest bıraksınlar" diyerek oğlunun serbest bırakılmasını istedi.
Ruhavioğlu son olarak, kaçırılan mühendis serbest bırakılana kadar sürecin takipçisi olacaklarını söyledi.

(Ali Adıyaman- İLKHA)

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir