• DOLAR 32.352
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2310.121
  • ...
Diyarbakır Bingöl Yolunda Neler Oluyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR`ın Lice İlçesi`nde Bingöl karayolunu kapatıp, güvenlik güçlerine el yapımı patlayıcı, molotoflarla saldıran göstericilerin eylemi sürerken, Diyarbakır- Bingöl karayolu dün saat 16.00`dan itibaren trafiğe kapatıldı.

Olaylarda 7 asker yaralanırken, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, " Yol kapalı olur mu, Devletin yolu kapanır mı?" dedi.

Diyarbakır`ın Lice İlçesi`nde Bingöl karayolunu Fisovası mevkisinde barikatlarla kapatan göstericiler, kendilerini dağıtmak isteyen güvenlik güçleriyle çatışmalarını sürdürüyor.

DÜNDEN BERİ YOL KAPALI, 7 ASKER YARALANDI

Yaşanan olaylar nedeniyle İçişleri Bakanlığı`nın talimatıyla Lice üzerinden Diyarbakır-Bingöl karayolu dün saat 16.00`dan itibaren araç trafiğine kapatıldı.

Yol kapatan göstericilerin kendilerine müdahale eden güvenlik güçlerine el yapımı patlayıcı, molotof ve havai fişekler atması sonucu 7 asker çeşitli yerlerinden yaralandı.

BAZI ZIRLI ARAÇLARDA KURSUN İZLERİ

Yapılan incelemede bazı zırhlı araçlara kurşun isabet ettiği belirtildi. Karayolunun her iki kesiminde önlem alan güvenlik güçleri, araçların geçişine izin vermiyor. Yolda göstericilerin anahtarlarını alması nedeniyle mahsur kalan yaklaşık 50 aracın kurtarılması için olay yerine çekici ve iş makinelerini sevk edildi. Mahsur kalan araçların çıkarılması çalışmaları sürerken, göstericilerle güvenlik güçleri arasındaki olayların yer yer sürdüğü belirtildi.

İKV HEYETİ DİYARBAKIR`DA

Yönetim kurulu toplantısını yapmak üzere bugün Diyarbakıra gelen İktisadi Kalkanma Vakfı (İKV) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan, yönetim kurulu üyeleri Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç`ı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Vali Kıraç, İKV`nin yönetim kurulunu toplantısını Diyarbakır`da yapmasını isabetli bir karar olduğunu vurguladı.

VALİ : DEVLETİN YOLU KAPANIR MI?

Lice`de 2 gündür süren gerginlik ve yol kapatma eylemlerine de değinen Vali Kıraç şunları söyledi:

"Halen Diyarbakır Lice yolunda önemli bir sorun var. Yol kapama eylemi Diyarbakır`a yakışmayan bir eylem. Yapanlara buradan çağrıda bulunuyorum. Bölgenin değerini düşürücü bu tür faaliyetlerde kimse bulunmasın. İnsana huzur, kardeşlik, barış lazım. Ne söylenecekse gelip ilgililerle konuşup paylaşsınlar. Ama, Diyarbakır`ın katma değerini düşürücü bu tür eylemlerin Diyarbakır`a yararı yok, zararı var. Yol kapalı olur mu, Devletin yolu kapanır mı? Yani insanların seyahat özgürlüğünü engellemeye kimin hakkı var?"

VARDAN: HUZUR ORTAMININ YERLEŞMESİ ESAS

İKV Başkanı Ömer Cihad Vardan da, İKV`nin Türkiye- Avrupa Birliği ilişkilerinde bir bilgi merkezi gibi çalıştığını anlattı. Vardan şöyle dedi:

"Başlamış olan çözüm süreci ile birlikte 1 sene içinde hiç kimsenin kılına zarar gelmemiş olması, anlamsız ölümlerin hakikaten neticelenmiş olması ve bunun ilerde daha kalıcı hale gelmesi ile beraber, bölgeye ekonomik anlamda ciddi puan kazandıracağını düşünüyoruz. Huzur ortamının yerleşmesinin esas olduğunu düşünüyoruz." 

Bu haberler de ilginizi çekebilir