• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batman Üniversitesi'nde sanat eserleri ikinci hayatını yaşadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - “Sanat Eserlerinin İkinci Hayatı” sergilendi. Batman Üniversitesi Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan restorasyon çalışmaları sergiye dönüştürüldü.

Açılış öncesi Batı Raman Kampüsü Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda Üniversite Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam öğrencilere seslendi.

Batman tarihinin bir dokuya sahip olduğunu belirten Uluçam, “Sizler bilim önderliğinde bilgiyi geleceğe taşımalısınız. Bugün yapmış olduğunuz çalışmalar hem Üniversitemiz hem de sizler için ayrı bir öneme sahip. Bugüne kadar yapmış olduğunuz restorasyon çalışmalarını sergileyerek Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Bölümü’nü de bir yerde tanıtma fırsatını yakaladınız. Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanıma ve özellikle Ragsana hocama vermiş olduğu emeklerden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Serginin açılış kurdelesini Uluçam, Rektör Yardımcılarından Prof. Dr. Tahsin Kılıçoğlu, Prof. Dr. Levent Kamil Zoroğlu ve Öğretim Görevlisi Ragsana Hasanova kesti.

Sergi 30 Mayıs tarihine kadar sürecek.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir