• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
israilli 4 Komutan İçin Yakalama Kararı...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde görülen Mavi Marmara Davası`nın 6. duruşmasında siyonist israilli 4 üst düzey komutan hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

İsrailli sanıklar Interpol aracılığıyla kırmızı bülten ile aranacak. Mavi Marmara gemisine saldırı davasında haklarında arama kararı çıkarılan dört üst düzey siyonist yetkililer; dönemin israil Genelkurmay Başkanı Rau Aluf Gabiel Ashknazi, Deniz Kuvvetleri Komutanı Elıezer Alfred Maron, Hava Kuvvetleri İstihbarat Şefi Avıshaı Levi ve İstihbarat Başkanı Amos Yadlin.

Karar sonrası şehit yakınları sevinç gözyaşları dökerken, adliye önünde bekleyenler karara sevinerek tekbirler getirdi. 

Av. Uğur Yıldırım: Tarihi Bir Kararı Yaşıyoruz

Yakalama kararının verilmesinin ardından basın açıklaması yapan Av. Uğur Yıldırım, “İsrail bugüne kadar yaptığı tüm eylemlerinde tüm haksız fiillerinde hesap sorulmayan, yüzlerce katliamı yapmış askerlerden hesap sorulmamıştır bugüne kadar. Bugün Türkiye adaleti israil’e de dokunulabileceğini, İsrail askerlerinin de artık rahatça bu suçları işleyemeyeceğinin kararını tescil etmiştir. Bu kırmızı bültenle beraber İsrail askerleri için artık dünyanın neresine giderlerse gitsinler, İnterpol aracılığı ile Türkiye’ye teslimleri gerçekleşecektir.

Gazze nasıl masum insanlar için açık hava hapishanesine dönüştüyse, bundan sonra da İsrailli askerler için kaldıkları yer hapishaneye dönüşecektir. Bu anlamda tarihi bir kararı yaşıyoruz. Ben tekrar Türkiye adaletinin haklı bir yerde mazlumların yanında durması ve almış oldukları bu karardan dolayı kendilerini tebrik ediyorum. Burada verilen karar bundan sonra İsrail askerlerinin insanları öldürürken, bu karar öldürmelerine büyük bir engel olacaktır.” diye konuştu. 

Av. Gülden Sönmez: Bu sanıkları Türkiye’ye teslim edin

Basın açıklamasında konuşan dava avukatlarından Gülden Sönmez ise, “Bugün alınan karar adaletin tesisine dair umutlarımızı artırdı. Vicdanları biraz olsun rahatlattı. Biz israil’in ister emir zincirinde olsun, ister sadece bu operasyona katılanlar olsun, bunun hesabını erken yada geç vereceğine inanıyorduk. Bu konuda da elimizden gelen gayreti gösterdik. Bugün bu karar Türkiye’de 37 ülke insanının, gemide katledilen insanların ailelerinin, haklarının neticelendirileceğinin bir göstergesi oldu.

Ben buradan bütün ülkelere seslenmek istiyorum. Özellikle bu ülkelerin başında bulunan yetkililerine, adı geçen bu kararın verildiği sanıklar hangisi ülke sınırlarınıza, topraklarınıza gelirse onları yakalayıp Türkiye’ye teslim etmekten geri durmayın. Bu dava Türkiye’nin davası, sadece Müslümanların davası değil, bütün insanlığın davasıdır. Her kim ki bu sanıklardan herhangi birine ulaşma şansını elde ederse bu mahkemeye ve Türkiye’ye teslimi noktasında tereddüt etmemelidir. Bu hukukun gereğidir. Bundan sonra sanıklara seyahat yok, rahat uyku yok. Biz bu süreci ilerleyen adımlarla göreceğiz.” dedi. (Erkan Yavuz-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir