• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batman Sağlık Müdürlüğü'nden Alman Hastanesi açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçi yazılı basın açıklaması yaparak, Özel Batman Alman Hastanesi’nin satın alma konusu ile ilgili son gelişmeleri değerlendirdi.

Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları hastanesinde yaşanan yatak sayısı sıkıntısının giderilmesi için bir çalışma başlatıldığını belirten Bodakçi, “Bu çalışma kapsamında Batman ili merkezinde bulunan kapanma aşamasında olan Batman Özel Alman Hastanesi Binası ve Müştemilatlarının kamulaştırılması için Batman İli Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğince 2013 yılı Bakanlığımıza talep yazısı sunulmuştur. Talep yazısı üzerine Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu’nun 2013 Ağustos ile hastane binasının satın alınması için gerekli işlemlerin başlatılması ve anlaşma sağlanması halinde ödenek isteğinin Kuruma iletilmesi İl Müdürlüğümüzden istenmiştir.” dedi.


 

Anlaşma sağlanan hastane üzerinde haciz ve ipoteklerin kaldırılmadığını ifade eden Bodakçi, “Malikler adına Esen Tiğiz 11 Şubat tarihinde verdiği dilekçesinde şirketlerinin iflas erteleme sürecinde olduğu için taşınmaz üzerindeki haciz ve ipoteklerin kaldırılması için ek süre verilmesini talep etmiştir. Bu dilekçeye istinaden Müdürlüğümüzce 03 Mart tarihi itibariyle 30 takvim günü ek süre verildiği 04 Mart tarihinde maliklere bildirilmiştir. Ancak şuana kadar dahi (23.05.2014) haciz ve ipotekler kaldırılmamıştır.” diye konuştu.


 

Hastanedeki bazı tıbbi cihazların da arızalı olduğunu vurgulayan Bodakçi, “Özellikle tıbbi cihazlar konusunda yetkili servislerden teknik rapor istenmiş, teknik raporda bazı özellikli tıbbi cihazların arızalı olduğu anlaşılmıştır. Maliklerin Anlaşma tutanağının ilgili maddelerindeki yükümlülüklerini yerine getirmediği anlaşıldığından 22 Nisan tarihinde maliklere tekrar tebligat çıkarılmış; 22 Nisan tarihi itibariyle maliklerin yükümlülüklerini yerine getirmediği, taşınır ve taşınmazlar üzerindeki tüm haciz, ipotek vs. devire engel tüm unsurların kaldırıldığına dair maliklerden herhangi bir yazı gelmemiştir. 28 Nisan tarihinde malikler tarafından İl Sağlık Müdürlüğüne hitaben eksikliklerin giderildiğinin ifade edilmesi üzerine Batman İli Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğince teknik elemanlar görevlendirilmiş ve 20 Mayıs tarihli yazısında özellikli tıbbi cihazların çalışır durumda olduğunun tespit edildiği Müdürlüğümüze bildirilmiştir.” ifadelerini kullandı.


 

Açıklamada son olarak şu ifadelere yer verildi: “Anlaşma tutanağının 4. Maddesinde ‘Tapu devir teslim işlemlerinin satıcı tarafından tapudaki tüm haciz, ipotek vs. devre engel tüm takyidatların kaldırılarak alıcı sıfatındaki batman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekterliğine Özel Zehra Sağlık Hizmetleri A.Ş yetkilisi Esen Tiğiz ve Ahmet Tiğiz tarafından tapunun devredilmesi’ yazılmakta olup bu madde ile ilgili yükümlülükler malikler tarafından yerine getirilmemiştir. Son zamanlarda bazı basın yayın kuruluşlarına maliklerin avukatı tarafından verilen bilgiler eksik ve gerçek dışı isnatlar olduğundan değerli basınımız yoluyla kamuoyunu aydınlatma gereği hasıl olmuştur. Bu konudaki tek sıkıntı maliklerin hastane ve müştemilatları üzerindeki haciz, ipotek ve benzeri takyidatların kaldıramamasından kaynaklanmaktadır. Malikler tapu üzerindeki ipotek, haciz ve takyidatları kaldırıp devre hazır hale getirdikleri takdirde devir işlemleri gerçekleştirilecektir.” (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir