• DOLAR 32.37
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2325.441
  • ...
"Çocuklar riyakâr olmazlar"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA- Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve eşi Sevim Karaloğlu, ‘Aile Haftası’ dolayısıyla Koruyucu Aileler ve çocuklarına yönelik düzenlenen kahvaltı etkinliğine katıldı.

Programda konuşan Vali Karaloğlu, “Çocuklar riyakar olmazlar, mutlu olup olmadıklarını yüzlerinden anlarsınız. Bugün buradaki çocukların yüzlerinde aile sıcaklığının ve şefkatinin vermiş olduğu mutluluğu görüyorum” dedi.

Aile sıcaklığı ve şefkatiyle çocukların kucaklamamasını çok önemsediklerini belirten Vali Karaloğlu, “ Çünkü biz devlet olarak yurtlarımızda, sevgi evlerimizde hangi konforu, hangi şartları oluşturursak oluşturalım, yavrularımıza bir aile sıcaklığı, aile ortamında oluşturacağı bir aidiyeti veremiyoruz. Bu sistemden kaynaklı bir problem ve bunu çözebilmek için Türkiye genelinde ‘Gönül Elçiliği ve Koruyucu Ailelik’ diye bir kampanya başlatıldı. Bursa bu kampanyayı en iyi yürüten illerden bir tanesi, şu anda 124 çocuğumuz, siz değerli ailelerin yanında yaşamlarını sürdürüyorlar.” ifadelerini kullandı.

Koruyucu ailelerin talep ve sıkıntılarını dinleyen Vali Karaloğlu, samimi ve duygusal anlara sahne olan etkinlikte, bir çocuğun sorumluluğunu almakta çekinen insanlar için mevcut koruyucu ailelerin çevrelerinde ‘rol model’ teşkil etmelerini, etraflarında koruyucu aileliği anlatarak kafalarındaki soru işaretlerini gidermelerine yardımcı olmaları gerektiğini belirtti.

Yakın zamanda gerçekleşen Soma maden kazasına da değinen Vali Karaloğlu : “Soma’da yaşadığımız maden kazasında 423 yavrumuz yetim kaldı. Yaşadığımız hayatın içinde bunlar var. Kazalar, ölümler, ayrılıklar olacak. O yüzden yetimine sahip çıkma bilincini taşıyan bir toplum oluşturmalıyız. Bunu sizler gösterdiniz. Hepinize teşekkür ediyor, Miraç Kandilinizi kutluyorum.”şeklinde konuştu. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir