• DOLAR 32.57
  • EURO 34.893
  • ALTIN 2426.362
  • ...
"Bu sulama pompası neden kaldırıldı?"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ- Elazığ DSI 9.Bölge Müdürlüğü’nün 1980'li yıllarda Palu ilçesinde yapmış olduğu,  sulama amaçlı su pompasının tüm makinelerinin sökülüp Palu`dan  götürülmesine pekiler neden oldu.

1980`li yıllarda Palu`da yapılan Su Pompası, Palu ve Kovancılar ilçelerinin sulama ihtiyaçlarını karşılıyor. 2004 yılında   elektrik borcu bahanesiyle kapatılmış ve şu anda malzemesi de sökülüp bu büyük dev yatırım sonlandırılmaktadır.

Faaliyette olduğu dönemde Palu Kovancılar ovalarına hayat veren su pompası, kapatılmasına anlam veremeyen vatandaşlar, pompanın tekrar açılmasını beklediklerini ifade ettiler.

Palu esnafından Lütfü Göver uygulamaya tepki göstererek, “Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz yerel seçim çalışması kapsamında Kovancılar’da Seçim Lokali’nde tüm vatandaşlara, ‘Biz Kovancılar ovasını suya kavuşturacağız’ demelerine rağmen, bu gün var olan bir dev yatırımı tamamen sökülüp kaldırmalarını anlayabilmiş değiliz. Özellikle bu su pompası Palu ve Kovancılarımızın can damarıdır.” Dedi.

Su pompasının kapatıldığı günden beri iki ilçe halkı verimli ve sulu tarımı yapamaz hale getirdiğini ifade eden Lütfü Göver, “Bütün halk 10 yıldır dört gözle açılmasını beklediği pompa bu gün kapatılıyor. İki ilçede kime sorsanız bu pompanın bir an önce açılmasını bekliyor. Zamanında vatandaşlardan elektrik parası toplayıp ödemeyen Sulama Birliği Yöneticileri yerine vatandaşlar cezalandırılıyor. Hani nerde verilen sözler ve vaatler bir açıklama bekliyoruz. Memleketimizin tüm ileri gelen siyasi şahsiyetlerine de burada sesleniyorum; seçim döneminde su, yol, üniversite ve hatta her evdeki gence iş vaadinde bulunup, seçim sonrası var olan yatırımları faaliyete geçireceklerine, bu gün su pompasının malzemesini dahi söküp götürüyorlar.” Diye kaydetti.  (Salih Avcı-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir