• DOLAR 32.578
  • EURO 35.042
  • ALTIN 2438.624
  • ...
`Bugün Adaletin Olup Olmadığını Sorgulama Günü`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL- Mavi Marmara Davasının 6. duruşması bugün Çağlayan Adliyesindeki 1. Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonunda görülecek. Davanın bugünkü ayağında İHH Başkanı Bülent Yıldırım ve yurt dışından gelen yabancı aktivistler ifade verdi.

“Bu katliamın hesabını soracağız”

İfade verme işleminin ardından Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması yapan Bülent Yıldırım: "`Dünyada bu kadar şahidi olan başka dava var mı? Biz burada Mavi Marmara saldırısını değil adaletin var olup olmadığını sorguluyoruz.  Bu siyonistler insanlıktan nasibini almamışlar. İnsanlık onurunu ayaklar altına alıyorlar. Buradan onur sahibi yetkililere seslenmek istiyorum. Siyonist katiller sorguda bize ‘sizi Türkiye’de öldüreceğiz’ dediler. ‘Türkiye bizim’ dediler. Sizin hiç onurunuz yok mu? Ben onlara diyorum ki Gazze’de Yahudiler olsa ve Müslümanlar Yahudilere bu zulmü yapsa biz yine Mavi Marmara’yı kaldırır Gazze’ye gideriz. Ama onlar iyiliği anlamaz, onlar doğdukları günden itibaren kötülük öğretileri ile büyümüşlerdir. Şimdi geldiğimiz noktada hep beraber bugünkü duruşmayı bekliyoruz. Bu davayı unutturmaya çalışıyorlar ama başaramayacaklar. 31 Mayıs’ta Sultanahmet Meydanı’nda bu katliamın hesabını on binlerin katılımı ile soracağız.” diye konuştu.

Ambargonun tamamen kalkmadan normalleşmeden söz edilemeyeceğine vurgu yapan Yıldırım, “Şimdi hep beraber bütün dünyaya şunu duyurmak istiyoruz. Adaletli yargıçlar Türkiye’de var. Bize ne diyorlar biliyor musunuz? Acaba bir takım kişiler enerji anlaşması yapmak için normalleşme sürecini başlatmak istiyor. İsrail de normalleşme için davaları şart koşuyor. Acaba mahkemeler de siyasi davranıp bu işi rafa mı kaldıracak? Normalleşme şu bu ama şunu unutmayın evet İsrail özür dilemiştir. Bu Türkiye’nin büyük bir başarısıdır. Tazminat veya diğer konular bunlar kısmi başarılardır. Ama ablukanın kalkması, ambargonun tamamen kalkması gerçekleşmeden tam başarıdan söz edilemez.” şeklinde konuştu.

“Bugün bu mahkeme bir yakalama kararı çıkarmalı”

“Biz Mavi Marmara`dan hiç inmeyeceğiz. Biz bugün burada adaleti, hukukun üstünlüğünü arıyoruz” diyen Yıldırım, “Neden hala yakalama kararı çıkmadı. Mavi Marmara`ya ilk saldırı İskenderun askeri deniz üssünde başladı. O gece 7 asker şehit edildi. Onlar da Mavi Marmara şehididir. Konya semalarında asla hiçbir israil uçağı uçamayacak. Bunu bütün dünya böyle bilsin! Normalleşme denilen süreçte de Türkiye’ye gelip elini kolunu sallaya sallaya dolaşamayacaklar. Buradan savcılara açıkça ihbarda bulunuyorum. Bu siyonist katiller yakaladıkları bir çok kişiye ‘sizi Türkiye’de öldüreceğiz’ dediler. Buraya rahat girip çıkıyorlarsa bu tetikçiliği rahat bir şekilde yaptırabilirler. Artık buradan bugün bir yakalama kararı çıkması gerekir.” ifadelerini kullandı. (Erkan Yavuz - İbrahim Sevgili / İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir