• DOLAR 32.524
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2422.908
  • ...
`Haydi Çocuklar Camiye` Kampanyası Olumlu Sonuç Verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA- Merkez Yüreğir ilçesi Mevlana Cami imamı Mustafa Cangüven’in başlattığı çocuklara cami ve cemaatle namaz alışkanlığı kazandırmak amacıyla, belirlenen sürede cemaatle namaza en çok katılan çocuklara hediye verilmesini öngören kampanyada camiye en fazla gelen çocuklara hediyeler takdim edildi.

Dostlarımızın maddi ve manevi destekleriyle yola çıktıklarını belirten İmam Mustafa Cangüven, “40 günlük bir program çerçevesinde bu işe giriştik. Amacımız gençliğin dinin direği olan namaza sıkı sıkıya bağlanması ve bu işi de cemaatle yaparak birbirine güç vermesidir”dedi.

4-16 yaş aralığındaki 126 çocuğun katılımının gerçekleştiği etkinlikte her vakit namazının ardından namaz kılan çocukların kayıtlarını aldıklarını dile getiren Cangüven, “ Abdusselam Taş adlı çocuğumuz 200 vakit namazını hiç kaçırmadan 1. olurken, M. Batuhan Yılmaz 199 vakit namazı ile 2. ve 198 vakit namazı ile Emre Kurt ve Furkan Korkmaz adlı çocuklarımız 3.lüğü paylaştılar.” dedi.

Nefsimize en ağır gelen sabah namazında bile 16-17 çocuğun namaza geldiğini görmenin ayrı bir haz verdiğini kaydeden Cangüven, “Çocuklarla uğraşmak kolay değil elbette konuşanı, koşanı, gülüşeni eksik değildi ilk günlerde. Ama zamanla cami adabına uyum büyük oranda sağlandı. İlk günlerde çocuklara tepki gösteren kızan cemaat de sonuçtan memnun oldular.” İfadelerini kullandı.

Cangüven son olarak,  “Allah neslimizden hakkıyla iman eden salih kullar ihsan etsin inşallah. Desteklerini esirgemeyen ve isimlerinin zikredilmesini istemeyen arkadaşlara Allah’tan bereket, huzur, mutluluk en önemlisi salih evlatlar diliyorum. Allah cümlemizden razı olsun." Şeklinde konuştu.

40 gün önce başlatılan kampanya, dereceye giren çocuklara hediye takdimi için yapılan törenle son buldu. (Yunus Emre-İLKHA)

 

 

 

 

 

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir