• DOLAR 32.322
  • EURO 35.109
  • ALTIN 2293.066
  • ...
İHH Batman'da yetimlerin yüzünü güldürdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - İnsani Yardım Derneği (İHH) Batman Şubesi, iki gün boyunca 165 yetim çocuğa yönelik bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.

İHH Batman Şubesi yetkilileri, yetim çocukları eğlence ve sinemaya götürdü. Daha sonra çocuklara yemek ve hediyeler vererek, onların yüzünü güldürdü.

Yaptıkları etkinlik ile ilgili açıklamada bulunan İHH Batman Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cahit Öner, “İHH dünyanın birçok yerine faaliyet göstermektedir. Yaklaşık 135 ülkede faaliyet gösteriyor ve 43 bin yetimin sponsorluğunu yapıyoruz. Yetim sayımız Batman’da 165 tanedir. Bu yetimlere ayrıca 90 TL aylık burs veriyoruz. Bizim hedefimiz inşallah bu sayıyı 500’e çıkarmaktır. 2016 yılında İHH’nin genel merkezinin hedefi 100 bin yetime bakmaktır. Bugün burada yetimlerimizin eğlenmesini sağladık. Sinema seyretmelerini sağladık ve onlara yemek yedirdik. Daha sonra hepsine çeşitli hediyeler verdik. Burada amacımız yetimlere sahip çıkmaktır. Yetim bizim her şeyimizdir ve eğer yetim gülerse dünya güler.” diye konuştu.

Etkinliğe katılan çocuklar da sevinçlerini dile getirerek, böylesi bir etkinliğin kendilerini çok sevindirdiğini belirtti.

Yetim çocukların aileleri de çocuklarını sevindirdikleri için İHH yetkililerine teşekkürlerini iletti.  (M. Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir