• DOLAR 32.586
  • EURO 35.034
  • ALTIN 2421.655
  • ...
Turistlerin bölgeye ilgisi artıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Turizm Haftası Etkinlikleri Kapsamında Batman’da tarihi yerleri gezen Japon tur acente yetkilileri, bölgeye ve Batman’a Nisan ile Ekim 2015tarihleri arası Batman’a tur başlatacak.


38.Turizm Haftasında Batman İl kültür ve Turizm Müdürlüğünce ağırlanan 14 Japon Tur acente yetkilileri, Antik kent Hasankeyf, Kozluk Hazzo Kalesi, Sason Mereto Dağı ve Malabadi Köprüsü gezdirildi. Japon Tur acente yetkilileri,  tarihi dokunun ve bölgenin misafirperverliğinden etkilendiğini belirtti.


JTB Group’un turlarını tasarlayan JTB Look yöneticileri tarafından yapılan açıklamada kabul edilen Güneydoğu Anadolu Turu uygulamasına Ocak 2015 tarihi itibariyle başlanacağı ifade edildi.


Batman İl Kültür ve Turizm Müdürü M..İhsan Aslanlı konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bölgede, sayıları turizm istatistiklerine dahi giremeyen yabancı turist guruplarının da barış süreci sonrası en az diğer kültürel gezilere ilgi kadar doğu turlarına rağbet gösterecekleri beklenmektedir. Nitekim bugünlerde yurtdışındaki yabancı tur operatörlerinin bölgeye olan ilgileri ve ön talepleri yurtdışından gelecek turistlerde de bir patlamanın yaşanacağının belirtisi olarak görülmektedir.” dedi.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir