• DOLAR 32.585
  • EURO 34.842
  • ALTIN 2417.599
  • ...
Minibüs şoförleri mazot ve yollardan şikâyetçi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Batmanlı şehir içi minibüs şoförleri, mazot fiyatının yükselmesi ve yolların bozuk olmasına tepki göstererek yetkililerin bu duruma biran önce çözüm bulmalarını istediler. 

Şoförler, yetkililerinin çözüm bulmamaları durumunda kontak kapatacaklarını söylediler.

“Böyle giderse kontaklarımızı kapatacağız”

Şu anda zararına çalıştıklarını belirten Yeşiltepe Durak Sorumlusu Yusuf İnsel, “Böyle giderse kontaklarımızı kapatacağız. Yetkililerin sağduyulu olmalarını bekliyoruz. Fiyatların iniş-çıkışı bize uyum sağlayamıyor. Bazı benzin istasyonlarında satılan kötü mazotlar yakıt filtrelerimize zarar veriyor. Belediyeden isteğimiz yolcu başı ücretinin 1,5 TL olmasını istiyoruz. Mazot fiyatlarının biran önce düşmesini bekliyoruz. Belediye 1-2 TL’den mazotun litresini alıyor. Biz ise 4-4,5 TL arasında mazot alıyoruz. Bu şartlarda belediye halk otobüslerinde yolcu ücretini 50 kuruştan alırsa parasını çıkarır ama biz bu parayla alırsak çıkaramayız.” şeklinde konuştu.

“Adeta mazot parası için çalışıyoruz”

Adeta mazot parası için çalıştıklarını belirten şoför Hayrettin Kaçmaz, “Sabahtan akşama kadar mazota verdiğimiz parayla bize kalan para arasında çok fark var. Benzin istasyonu da mazota kendi karını koyuyor. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Ama yine Allah’a şükürler olsun ki geçiniyoruz. Mazot fiyatının düşmesini istiyoruz.” dedi

“Belediye başkanı yol güzergâhlarını kendisi dolaşsın”

Şoförlerden Metin Çiçek ise, yol güzergâhlarında son beş senedir oluşan çukurların hiç asfaltlanmadığını iddia eden Çiçek, “Hasta ve yaşlı yolcularımız arabaya bindiği zaman rahatsız oluyor. 60-80 milyar TL’lik aldığımız arabalarımız pert oluyor. 3-4 senede bir araba değiştirmek zorunda kalıyoruz. Diyarbakır yollarına baktığımız zaman yollarda çukurlar yok. Ama Batman’da çukuru olmayan yol ve cadde yoktur. Belediye başkanından bizim yol güzergâhlarını dolaşmalarını istiyoruz. Kendi gözleriyle o çukurları görsün. Mazot fiyatlarının düşmesini istiyoruz. Diyarbakır’daki belediye resmi halk otobüsleri ve minibüslerin yolcu ücretleri aynıdır. Bizimde aynı ücrette olmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.(Veysi Rüzgâr-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir