• DOLAR 32.55
  • EURO 34.772
  • ALTIN 2489.354
  • ...
 Erdoğan İlk Kez Polis Fezlekelerini Açıkladı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Erdoğan, 17 ve 25 Aralık operasyonlarıyla ilgili polis fezlekelerinin eline ulaştığını açıkladı. Fezlekelerde kendisi için "Dönemin Başbakanı" ifadesinin kullanıldığını söyleyen Erdoğan, soruşturmayı yürütenlerin kendilerini iktidardan indireceklerine inandıklarını ifade ederek yine Gülen`i işaret etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimlerin 1 Haziran`da tekrarlanacağı Yalova`da halka seslendi.

Yolsuzluk operasyonuna değinen Erdoğan, fezlekelerin `17 Aralık` öncesinde hazırlandığını söyledi.

"FEZLEKELER ELİME GEÇTİ"

Operasyona yönelik hazırlanmış iddianame ve polis fezlekelerinin eline geçtiğini söyleyen Erdoğan, hazırlanan iddianamede kendisi hakkında `dönemin başbakanı` ifadesinin kullanıldığını söyledi.

Erdoğan, "Bu tutanaklarda ne vardı biliyor musunuz? Bakın çok manidar, `Dönemin Başkanı` ifadesi geçen iddianame hazırlamış polis benim için" diye konuştu.

Başbakan şöyle devam etti:

"Şimdi bu iddianameyi hazırlayan o güvenlik mensuplarına sesleniyorum: Siz bunu 17 Aralık öncesinde hazırladınız. Aralık geçti, ocak, şubat, mart, nisan, mayıs da bitiyor. Senin `Dönemin Başbakanı` dediğin Tayyip Erdoğan, bak hala burada. Bu ne terbiyedir Sen nasıl bir polissin Sen nasıl böyle bir şey yaparsın Çünkü Pensilvanya bunlara böyle talimat verdi.

Bunlar zannediyorlardı ki `17 Aralık darbesiyle olmadı, 25 Aralık darbesiyle başarılı olacağız, hukuk darbesiyle de bunu tamamlayacağız, Başbakanı indireceğiz, kabinesini indireceğiz ve ardından da hükümeti kuracağız`. Buna inandılar.

“ŞU ANDA CHP DE MHP DE ÇOK PİŞMANLAR”

CHP bu tezgahın içinde. MHP bu tezgahın içinde. Pensilvanya bu tezgahın taşeronu. Allah’a hamdolsun, biz bu darbe girişimi karşısında dik durduk. Biz rabbimize güvenlik halkımıza güvendik. Milletimiz de kendi hükümetine partisine sımsıkı sahip çıktı. İradesini bu şer ittifaka teslim etmedi. Bakın şu anda CHP de MHP de çok pişmanlar. Şimdi içlerinde birbirini yiyorlar. Kendi partileri içinde bunu izah edemiyorlar. Hem böyle kirli bir ittifakın içine giriyor, hem de seçimi kaybediyor. Bunu nasıl izah edeceksin ey CHP? Pensilvanya’nın peşine takıldın, birilerinin dizinin önüne oturdun, üstelik de başarısız oldun."

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir