• DOLAR 32.575
  • EURO 35.014
  • ALTIN 2425.184
  • ...
Bakan Şahin Ve Eroğlu Van`da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Bakanlar Şahin ve Eroğlu, Hakkari, Şırnak ve Siirt`e yapacakları gezi ve incelemeler öncesinde Ankara`dan tarifeli bir uçakla Van`a geldi. Şahin ve Eroğlu`nu Ferit Melen Havaalanı`nda Van Valisi Münir Karaloğlu, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç, Ak Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, Vali Yardımcısı Murat Uzunparmak, Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Nurettin Alkan, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan ve kurum amirleri karşıladı.

Yöresel kıyafetli anaokulu öğrencilerinin takdim ettiği çiçeği alan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, polis merasim mangasını selamladı. Bakanlar Şahin ve Eroğlu Vali Karaloğlu ile birlikte bölgeye yapacakları gezi öncesi havaalanında bir değerlendirme toplantısı yaptı. İçişleri Bakanı Şahin, Hakkari`ye hareketinden önce basın mensuplarının gezi ile ilgili sorusuna kısa bir cevap verdi. Şahin, şunları kaydetti: "Orman ve Su işleri Bakanımızla birlikte daha önceden planlama çerçevesinde Hakkari ilimize ardından Şırnak ve Siirt ilimize yönelik bir programı uygulamak üzere buradayız. İlk durağımız Van oldu. Van, geçiş güzergahımız gelmişken arkadaşlarımızla da bir değerlendirme yaptık. Memleket için, bölgemiz için hayırlı olur inşallah" dedi.

3 helikopterle Hakkari`ye giden Bakanlar ve beraberinde ki heyet, ilk olarak Yüksekova ilçesindeki Dilimli Barajı`nda incelemelerde bulunduktan sonra Şemdinli Aslandağı ve Beyyurdu barajlarını havadan izleyecek. Akşam Hakkari`de yatırım ve değerlendirme toplantısı yapacak olan Şahin ve Eroğlu, sabah Hakkari`den Şırnak`a hareket edecek.

Fikret Özkan - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir