• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mısır`da Gayrimeşru Seçim Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KAHİRE - Mısır`da seçimle iş başına gelen ilk devlet başkanı olan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin görevden uzaklaştırıldığı darbenin ardından ilk kez yapılacak gayrimeşru seçimlerde oy verme işlemi başladı.

Müslüman Kardeşler`in (İhvan) boykot ettiği seçimlerde darbe yapan eski Savunma Bakanı General Abdulfettah el Sisi ile solcu çizgisiyle bilinen Hamdin Sabbahi yarışıyor. 

Halkın büyük kısmının boykot etmesi beklenen seçimlerde Sisi`nin darbe yandaşlarından alacağı oyla seçileceği belirtiliyor.

Mısır`daki Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak Hareketi eski Milletvekili Nizar Gurab, yaptığı açıklamada, Mısır halkının büyük çoğunluğunun darbeye karşı olduğunu belirterek, sandık başına gidilmemesi çağrısında bulundu.

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Kardavi`nin de aralarında bulunduğu İslam dünyasından 201 alim de daha önce yayımladıkları ortak bildiride Muhammed Mursi`nin meşru cumhurbaşkanı olduğunu belirterek `şer`an haram` olan seçimlerin boykot edilmesini istemişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir