• DOLAR 32.494
  • EURO 34.766
  • ALTIN 2497.83
  • ...
Batman'da diş hastalarının çilesi bitiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Batman’da yıllardır diş hastalarının çektiği çile artık son buluyor. Batman Ağız ve Diş Merkezinin ameliyathane ünitesinde yapılacak iyileştirme düzenlemelerinin ardından ameliyathanenin kısa zamanda halkın hizmetine gireceği belirtildi. Diş merkezinin ameliyathane servisinin hizmete girmediğinden dolayı diş merkezine gelen vatandaşlar, özel diş merkezlerine veya dışarıya sevk ediyorlardı. Bu yüzden sevk edilen vatandaşlar cebinden para ödemek zorunda kalıyordu.

“Artık hastalarımızı başka illere sevk etmek zorunda kalmayacağız”

Diş merkezindeki ameliyathane servisinin olmaması yüzünden günde yaklaşık 10 hastayı dışarıya sevk etmek zorunda kaldıklarını belirten Ağız ve Diş Merkezi Başhekimi Elif Kılıcıkan, “Bazen küçük cerrahi işlemler için dahi vatandaşlarımızı buradan Diyarbakır’a sevk etmek zorunda kalıyoruz. Yeni açılacak olan ameliyathanemiz sayesinde vatandaşlarımız artık dışarıya sevk etmek zorunda kalmayacak. Dışarıya sevk edilen vatandaşlar da yaklaşık 3-4 ay sonraya randevu alıyorlar. Bu da büyük bir sıkıntı oluşturuyor. Ayrıca sevklerde maddi bir kayıpta meydana geliyor. Ameliyathanemiz halkı çok rahatlatacak.”dedi.

“Diş konusunda tüm tedavileri yapabileceğiz”

Engelliler için diş işlemlerini Bölge Hastanesinde yaptıklarını bu sayede işlemleri artık diş merkezinde yapabileceklerini söyleyen Kılıcıkan, “Genel anestezi gerektiren tüm hastaları buraya alıp tüm işlemlerini burada yapacağız. Şuanda diş çekimini yapıyoruz. İleri de dolgusunu, kanalını ne gerekiyorsa hepsini de burada yapacağız. Gerekirse çocuk hastalarda bir gazla yarı baygın bir hale getirilip işlem yapmamıza müsaade etmeyen hastalarımızı da tedavi edebileceğiz. Burada bizim doktorlarımız cerrahi işlemleri yapacaklar. Ayrıca anestezi işlemleri içinde anestezi ekibi gelecek. Ameliyathanemiz hazırlandı, sadece malzemelerimiz kaldı.” diye konuştu. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir