• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
E-BİKO 2014 Bilişim Olimpiyatlarına Van damgası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van Münci İnci Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinin “3 Boyutlu Modellemelerle Biyoloji Görsel Eğitimi” Projesi; Milli Eğitim Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu işbirliğinde gerçekleştirilen 10. Uluslararası Eğitimde Bilişim Kültürü Oluşumu (E-Biko) Bilişim Olimpiyatlarında “Eğlenerek Öğrenelim/Animasyon” dalında Dünya ikinciliği elde etti.

39 ülkeden 7 binden fazla katılımcının yer aldığı 2 bin 493 proje arasından; 128 proje arasında yer alarak finale kalan  “3 Boyutlu Modellemelerle Biyoloji Görsel Eğitimi” projesinin mimarı Van Münci İnci Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Muhammed Emir Yaşar ile Danışman öğretmen Faru Abut projelerini Van İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin ile Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçey’e tanıttılar.

Projenin günümüz koşullarında Milli Eğitim Bakanlığı FATİH projesine uygun olarak düzenlendiğini ifade eden Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Faruk Abut, “Projenin biyoloji dersinin işlenmesinde öğrencilerin severek ve isteyerek derslere katılmalarını sağlamak amacıyla eğlenerek, öğrenmeyi sağlamaktadır.” dedi.

Ankara’da yapılan finalde Van’a Dünya İkinciliği kazandıran öğrenci ve öğretmeni Tuşba Belediye Başkanı Özgökçe ödüllendirdi.

Van Münci İnci Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde gerçekleştirilen programa, Van Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Milli Eğitim Şube Müdürü Abdulaziz Öztürkçü, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, okul idareci ve öğretmenler katıldı. (Hacı Yılmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir