• DOLAR 32.387
  • EURO 35.06
  • ALTIN 2326.519
  • ...
Miraç madde aleminden mana alemine ulaşmadır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HATAY- Hatay’ın İskenderun İlçesi’nde eğitim faaliyetlerini yürüten İlim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İlim-Der), Miraç Kandili münasebeti ile program düzenledi. Dernek binasında düzenlenen programa yoğun bir katılım gerçekleşti.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programa eğitimci Zekeriya Gezer konuşmacı olarak katıldı.

Programa konuşmacı olarak katılan Eğitimci Zekeriya Gezer, Miraç Kandil’inin Müslümanlar için ne anlama geldiği noktasında bazı değerlendirmelerde bulundu.

Gezer, “Mirac, kulun kulluğa ulaştığı yolculuktur. Maddenin özünden kopup, mana âlemine ulaşmasıdır. Yükseğe çıkmak için merdiven lazımdır. Miraca yükselmek için ise namaz lazımdır. İnsanın, mana âlemine geçmesi için maddeden sıyrılması gerekir. Sadece namaz müminin miracıdır deyip dünya sevgisi ile donanmış bir kalple insanoğlu yükselemez. Dünya cazibesi onu çeker” dedi.

Miraç’a yükselmek için özgür olmak gerektiğini belirten Gezer, “Özgürlük madde karşısında eğilip bükülmek değildir. Özgürlük her şeyin sahibi Allah (cc)’a boyun eğmekle gerçekleşir. Peygamber (sav), Miraçtaki kırmızıçizgiyi maddeyi elinin tersi ile iterek geçti.” ifade etti.

Son olarak Gezer, Allah Resulü (sav) vefat edeceği son anda Hz. Aişe’ye söylemiş olduğu sözü hatırlatarak, “Ümmetime söyle namazı terk etmesinler çünkü namazı terk edenlere şefaatçi olamam. Şefaatçi olabilmem için namazı terk etmemeleri lazım” diye ekledi.

Program Mehmet Ün’ün yaptığı dua ile son buldu. (Fikret Kavgalı/Gökhan Düzdaban-İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir