• DOLAR 32.602
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2499.363
  • ...
Batman OSB 500 Bin Metre Genişleyecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Organize Sanayi Bölgesi 500 bin metre kare daha genişliyor. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek`in girişimleri ile Bilim ,Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı, Batman Organize Sanayi Bölgesinin 500 bin metre genişlemesi kararını onayladı.

 

Seçim döneminde Batman`da ki sanayici ve iş adamları tarafından yeni sahalar talep edilmiş, Bakan Şimşek de seçimlerin hemen ardından konu ile yakından ilgileneceğinin sözünü vermişti. Bu çerçevede konunun çözümü için girişimde bulunan Bakan Şimşek, konuyu Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Nihat Ergün ile paylaşmış ardından da bürokratik girişimlerin startı verilmişti. Batman`ın aylardır beklediği müjdeli haber ise Ankara`dan dün geldi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sorunun çözüldüğünü dün resmen açıkladı.

 

Maliye Bakanı Şimşek ise Maliye Bakanlığı Basın Müşavirliği aracılığıyla yaptığı açıklamada istihdam kapısı olarak yansıyacak olan kararı Sanayi Bakanlığının onayladığını duyurdu. Uzun zamandır çözüm bekleyen hatta kangrenleşen soruna neşteri vurduklarını belirten Bakan Şimşek, "Vatandaşımızın doğrudan yatırım olarak hissedeceği bu karar ile inşallah Batmanımızın çehresi de yavaş yavaş değişmeye başlayacak. En önemlisi yatırımcımız için Batman cazibe merkezi olmaya başlayacak. Hem yatırımcımız kazanacak hem de benim hemşehrilerim kazanacak. Batmanımızın sorunlarının bir bir çözümü için Batman milletvekili olarak gece gündüz çalışmalarımız sürecek. Sorunları yerinde tespit etmeye ve bu sorunlara Ankara`dan çözüm bulmaya devam edeceğiz." Dedi.

M. Salih Özcan - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir