• DOLAR 32.318
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2298.602
  • ...
Ve Sandıklar Bu Pazar Kuruluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Yüksek Seçim Kurulu`nun (YSK), 30 Mart sonuçlarına yapılan itirazlar üzerine `seçimin yenilenmesi` kararı verdiği 13 yerleşim bölgesinde seçmen, belediye başkanı ve il genel meclis üyelerini seçmek için 1 Haziran Pazar günü yeniden sandık başına gidecek. Seçimler`in yenileneceği bölgeler arasında Ağrı ve Yalova illerinin yanı sıra 6 ilçe ve 5 belde de bulunuyor.

7 KISITLI SEÇMEN ETKİLEDİ: Yalova`da, 30 Mart yapılan seçimlerin ardından CHP`li Vefa Salman`ın belediye başkanlığını 6 oyla kazandığı açıklanmıştı. Ancak AK Parti, seçme hakkı bulunmayan kısıtlıların da oy kullandığını ileri sürerek sonuçlara itiraz etmişti.

İl Seçim Kurulu, kısıtlı 7 seçmenin oy kullandığını tespit etmiş ve iki parti arasındaki farkın 6 oy olmasını dikkate alarak Yalova`da seçimin yenilenmesine karar vermişti.

YIRTIK ÇUVAL SEÇİMİ YENİLETTİ: Ağrı`da da seçim yarışı nefes nefese geçmiş ve BDP`nin adayı Sırrı Sakık`ın seçimi 10 oy farkla kazandığı açıklanmıştı. AK Parti`nin bu sonuca yaptığı itiraz üzerine YSK, bazı oy çuvallarının yırtık olduğunun tespit ederek ağrı`da seçimin yenilenmesine karar vermişti.
Kaynak: Akşam

Bu haberler de ilginizi çekebilir