• DOLAR 32.6
  • EURO 34.682
  • ALTIN 2526.634
  • ...
Miraç gecesi Tatvan`da ihya edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS- yaptığı yardım faaliyetleri ile bölgede adını duyuran Muhtaçlar ile dayanışma Derneğinin (Umut Der)  Tatvan şubesi  kadın kolları tarafından, Miraç Kandili münasebetiyle bayanlara yönelik mevlit programı düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan  program okunan Mevlidi Şerif ile devam etti.

Programa konuşmacı olarak katılan Umut Der Kadın Kolları üyesi Hatice Nurduhan  yaptığı konuşmada,  dinin direği olan namazın, Miracın hediyesi olduğunu belirterek “Onun içindir ki, namaz `Müminin Miracı` olmuştur. Nasıl ki, yüce Peygamberimiz Miraçta vasıtalardan arınmış olarak, Mevla’sı ile karşı karşıya geldi ise, Mümin de namazda vasıtasız olarak doğrudan doğruya Rabbinin huzuruna çıkar. Sadece O`na kulluk etme ve sadece O`ndan yardım isteme fırsatı bulur. Eğer mü’min, günde beş vakit namazını dikkatle ve huşu içerisinde kılarsa, o namaz onun için bir Miraç olur ve kul onunla hak yolu bulur" dedi.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed`in "Namaz müminin miracıdır" hadisini hatırlatan Nurduhan "O halde mümin, namaz kıldığında Miraç`taymış gibi davransın. Eğer Allah`ın istediği gibi namazı hakkıyla kılarsak, Rabbimiz bizi cennetine koyar. Eğer bilinçsiz bir şekilde namaz kılarsak, Rabbimizin bizi cehennem ateşiyle cezalandıracağını bilelim." şeklinde konuştu.

Küçük çocukların ilahleri ile süren Miraç Kandili programı yapılan dua ve ikramlar ile sona erdi.

(Menderes Beysülen-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir