• DOLAR 32.55
  • EURO 34.772
  • ALTIN 2489.354
  • ...
Suriyeli mültecilerden basın açıklaması:"Sınır kapılarını açın"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Suriye’de yaşanan iç savaştan kaçarak Batman’a sığınan Suriyeli mülteciler, Batman merkez Gülistan Caddesinde bulunan  İnsan Hakları anıtı önünde basın açıklaması yaparak, Kürt bölgesinin sınır kapılarının açılmalarını istediler.

Basın açıklamasını mülteciler adına Dr. Mehmet Selim okudu. 

Dr. Mehmet Selim açıklamasında Suriye vatandaşlarının Türkiye’ye minnettar olduğunu  belirterek, Türkiye'ye helal lokma kazanmak için geldiklerini, ancak Türkiye girişinde bazı Suriyeli mültecilerin işkence, hakaret ve ölümlerle karşılaştıklarını ileri sürdü.

Açıklamada sınırda Suat Mihtet isimli Suriyeli bayanın hayatını kaybettiği ve bazı vatandaşlarının da jandarmalar tarafından yaralandıkları ifade edildi.

Dr. Selim  açıklamasının sonunda, İslam ve insanlık adına Kürt bölgesinin sınır kapılarının açılmasını isteyerek, "Biz zulümden kaçtık fakat Türkiye sınırında jandarma tarafından işkence, hakaret ve ölümlerle karşı karşıya geldik. Bize yardım edecekleri yerde, bizi dövme ve hatta ateşle bize vurdular. Suriye vatandaşı ve iki çocuk annesi Suat Mithet Derviş'i öldürene karşıyız. Gencimiz Ali Abdulgani Ahir (13) iki gözünü kaybetti. Suçluların cezalandırılmasını ve zararlarının karşılanmasını talep ediyoruz. Sizden İslam ve insanlık adına Kürt bölgesinin sınır kapılarının açılmasını istiyoruz." dedi.

Suriyeli mülteciler basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir