• DOLAR 32.371
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2325.427
  • ...
Erzincan`da Kutlu Doğum Siyer Sınavı Gerçekleşti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ERZİNCAN - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Türkiye genelinde düzenlenen Kutlu Doğum Siyer Sınavı, Erzincan’da Genç Çarşı salonunda yapıldı.
Erzincan’da ilk defa yapılan sınava yoğun katılımı olduğu gözlendi.

2 saat süren sınavda büyükler kategorisi için 100, küçükler kategorisi için ise toplam 80 soru soruldu.

Peygamber Sevdalıları Platformu olarak Erzincan’da ilk kez Kutlu doğum siyer sınavı (KDSS) düzenlediklerini belirten Oğuzhan Çetinkaya, “Öncelikle bize salonlarını açan, bu sınavımızı yapmamızda yardımcı olan Genç Çarşı yetkililerine şükranlarımızı sunuyoruz. Sınavımız ilk olması hasebiyle katılım çok güzeldi sınavımızda da bir problem yaşamadık.  İnşallah bir dahaki sene daha güzel ve profesyonelce yapacağız. Sınava katılan kardeşlerimizin hepsine teşekkürlerimi sunuyoruz. Allah kendilerinden razı olsun.” dedi.

Sınava katılanlardan İmcen Yılmaz, duygularını şöyle paylaştı: “Böyle bir organizasyon bence çok güzeldi. İlk defa böyle bir sınava katılıyorum. Ama buna rağmen çok güzel geçti. Sınav çok adil yapıldı. Hiçbir sorun olmadı. Sınav kolaydı iyi bir sonuç alacağımı düşünüyorum.”

Soruların kolay olduğunu ifade eden katılımcılardan Sevgi Çetinkaya, “Sınav, ilk defa Erzincan’da yapıldığı için, epey heyecanlandık. Ama sınav soruları önceden tahmin ettiğim yerden çıktığı için çok kolay geldi. Biz dedik ki, peygambere olan sevgimizi böyle gösterelim. Böyle etkinliklerin Erzincan’da yapılmasını istiyorum. Ayrıca Peygamber Sevdalıları Platformuna çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Katılımcılarından Yusuf Sezgin de, sınava ilk defa katıldığını ve çok iyi geçtiğini dile getirerek, “Yalnız sorular bana biraz zor geldi. Hadis bilgisi biraz gerekiyordu. Bazı sorularda takıldık hadis bilgisinin zayıflığından kaynaklandı, ama diğer sorularda sıkıntı yaşamadım. Bence böyle sınavların yılda bir değil de 6 ayda bir veyahut ayda bir yapılması gerekir. Peygamber Sevdalıları Platformuna teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Sınav görevlilerinden Suzan Z. ise şunları söyledi: “Ben sınavda gözetmendim sınava gençlerden çok, biraz daha üst yaşlardaki insanlar katılmıştı. Çoğu okuma yazmayı yeni öğrenmiş kişilerdi. Ve o azimle sınava gelmişlerdi. Optiği bile işaretlemesini bilmeyen kişiler vardı. Ben de elimden geldiğince onlara yardımcı olmaya çalıştım. Bence sınava katılım iyiydi. Sınava katılanların hepsinde azim ve kararlılık vardı.” dedi. 

(M. Sıddık Direkçi -  İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir