• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
PKK çözüm sürecini baltalamak istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  - BDP ve MEGAMDER tarafından piknik bahanesiyle Lice kırsalına götürülen çocukların PKK`ye teslim edilmesine yönelik tepkiler gelmeye devam ediyor. Birçok sivil toplum kuruluşu, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde oturma eylemi başlatan aileleri ziyaret ederek ailelerin oturma eylemine destek veriyor.

Çocukları dağa götürüldüğü için oturma eylemi yapan aileleri ziyaret eden Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Yunus Memiş, PKK`nin bu tavrıyla çözüm sürecini baltalamak istediğini söyledi.

Çocukları daha önce PKK tarafından alıkonulan ailelerin de destek verdiği oturma eylemlerini, halkın bölgede oluşturulmaya çalışılan despot anlayışa isyan olarak değerlendiren Memiş, PKK`nin dayatmacı ve tehdit içeren tavrının bölgede huzursuzluk verdiğini ve insanların bu tavra karşı tahammülünün kalmadığını söyledi.

"Birçoğunu iş vaadi ile kandırıp götürmüşler"

Çocukları PKK tarafından dağa kaçırılan ailelere her zaman için destek olacaklarını ifade eden Memiş, birçok çocuğun iş vaadiyle kandırılarak dağa ötürüldüğünü ailelerin ise korkudan dolayı seslerini çıkaramadıklarını söyledi.

Çözüm sürecinin konuşulduğu bir dönemde çocukları kolejlerde okuyanların halkın çocuklarını dağa göndermelerinin kabul edilemeyeceğini belirten Memiş mecliste milletvekilleri bulunan diğer partilerin de bu ailelere destek vermesi gerektiğini ifade etti.

Kadın hakları savunucuları nerede?

Memiş “BDP`nin bayan vekilleri, haktan, hukuktan, özgürlükten bahsediyorlar. Kadın haklarının savunucuları olduklarını söylüyorlar. Ama bu bayanların birini dahi burada göremiyoruz. Belediye başkanı bayan olmasına rağmen buraya gelmiyor. Halkın dertleriyle ilgilenmiyor `Bu çocuklar niye dağa götürüldü?` diyen aileleri muhatap bile kabul etmiyor. Dolayısıyla, belediye başkanının bu tutumu da hiç doğru değil. Oysaki belediye başkanı tüm halkın başkanıdır. Eğer belirli bir kesimin belediye başkanıysa onu çıkıp açıklaması gerekiyor ki, halkta ona göre hareket etsin. Yok, eğer Diyarbakır`ın belediye başkanıysa, o zaman bu halkın dertleriyle dertlenmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"Çözüm sürecini  PKK/BDP baltalamak istiyor"

PKK`nin çözüm sürecini alenen baltalamak istediğini dil getiren Memiş, "Daha ergenlik çağına ulaşmamış bu çocukları siz kolundan tutup dağa götürecek ve eline silah verecek ve halka karşı kışkırtacaksınız. ‘Sonrada halkım için mücadele ediyorum.’ diyeceksiniz. Kürtlerin kardeşliğinden dem vuracaksınız. Bu nasıl bir Kürt kardeşliğidir? PKK/BDP çözüm sürecini baltalamak istiyor.”

“Diyarbakır halkını bu ailelere sahip çıkmalı”

Diyarbakır’daki STK`lar olarak bu ailelerin günlük yemek ihtiyaçlarını karşılayacaklarını belirten Memiş tüm Diyarbakır halkını bu ailelere yardım etmeye davet ederek şöyle devam etti: “Diyarbakır halkına sesleniyorum! Çocuklarınıza sahip çıkın. Çünkü bazı insanlar çocukları alıp kendi menfaatleri için kullanıyorlar. 3 bine yakın çocuk dağlarda şu an. Devlete de sesleniyoruz: bu duruma sessiz kalmayın."

"Bir tek dindar insanlar bunların zulümlerine karşı direndi"

Memiş, "Şu anda halk bilinçleniyor artık. Herkes artık neyin ne olduğunu çok iyi biliyor. Bu bağlamda bütün Doğu ve Güneydoğu’daki halkımız çocuklarının kaçırıldığını, dağa götürüldüğünü biliyor ve bunu kabul etmiyor. Bu gün gördüğümüz bu manzara PKK’ye karşı bir mücadelenin başlangıcıdır. Bunun daha önce olması mümkün değildi. Bir tek dindar insanlar bunların zulümlerine karşı direndi. Ama şimdi ülkenin her ilinde bu ailelere destekler başladı.  PKK`nin elindeki çocukların serbest bırakılmasını talep ediyorlar. Avrupa`ya kadar sesler yükseldi.  Bunlar son derece olumlu gelişmeler. Ben inanıyorum ki, bunlar kat kat artacak, mücadeleleri devam edecektir." ifadelerini kullandı. 

(Fikret Özkan  - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir