• DOLAR 32.334
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2296.392
  • ...
İslam Karşıtı Reklama Büyük Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Otobüslerin dışına giydirilen reklamda Filistinli ünlü din adamı Muhammed Emin el-Hüseyni ile Adolf Hitler’in 1941 yılında gerçekleştirdikleri bir görüşmeden fotoğraf yer alıyor ve “İslamiyet’te Yahudi Nefreti: Bu söylem Kuran’da yer alıyor.

Amerika’daki yardımların 3’te 2’si İslami ülkelere gidiyor. Irkçılığı durdurun. Tüm İslam ülkelerine yardımı durdurun” yazıyor.

Bir ay süreyle Washington’daki otobüslerde duracak olan reklama Müslüman derneklerinin yanı sıra bölgede yaşayan her dinden Amerikalılar da tepki gösterdi.

Müslüman Dernekleri bu reklamın nefreti simgelediğini kaydederken Amerikalılar ise, “Böyle bir durumla karşı karşıya kalmak çok üzücü. Hazreti Muhammed Hristiyanlara ve Yahudilere saygı duymuştu.

Kuran’da Yahudi ve diğer insanlara saygı duyulması yazıyor. Böyle bir şeyin Kuran’da yazdığını düşünmüyoruz. Biz tüm insanları seviyoruz. Dürüst olmak gerekirse otobüste bu ilanı gördüğümüzde şoka uğradık. Böyle bir şey yapmamaları gerekirdi.

Bu gerçekten çirkince bir davranış. Müslümanlar hiçbir zaman Yahudilere karşı olmadı. İslam, dinler arası barış temelli bir dindir. Dinimiz hiçbir zaman şiddet dini olmadı” gibi yorumlarda bulundu.

Yetkililer reklamın bedelinin Amerikan Özgürlüğünü Savunma Girişimi adlı sivil toplum kuruluşu tarafından ödendiğini belirtirken ülkedeki Müslüman Dernekleri ise reklamın biran önce durdurulması için çalışmalara başladı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir