• DOLAR 32.594
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2422.59
  • ...
Peygamber Sevdalıları Mısır İçin Meydanlardaydı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL- Peygamber Sevdalıları Platformu Marmara Koordinatörlüğü Eminönü Meydanında ikindi namazını müteakiben düzenlediği basın açıklaması ile Mısır cuntasını ve darbeci yargının aldığı kararları lanetledi.

Yüzlerce Peygamber Sevdalısı, Mısırlı Müslümanlara destek olmak için Eminönü Meydanında buluştu. Mısır cuntasının aldığı kararları lanetleyen yüzlerce kişi darbeci Sisi’nin cumhurbaşkanlığı adaylığını protesto etti.

“Cezalar Bizi Yıldıramaz, Onların Varacakları Yer Cehennemdir, İzzet ve Şeref Ancak Allah’ın, Resul’ünün ve Mü’minlerindir, Ağlamak Çare Değil, Susmak Yakışmaz, Ne Zaman Bitecek Bu Zulüm Ya Rab!” gibi çok sayıda farklı sloganların yazılı olduğu pankartları tutan Peygamber Sevdalıları sık sık Zalimler için yaşasın cehennem, İstanbul’dan Mısır direnişe bin selam, Sisi ve darbeci Mısır yargısının aldığı kararlar aleyhine sloganlar attı.

Programın hemen öncesinde Mavi Marmara şehitleri ve Soma’da hayatını kaybeden işçiler için dualar edildi ve Fatiha okundu.

Program Mısırlı küçük çocuğun okuduğu Kur’an-ı Kerim ile başladı.
Firavun’un yeryüzünde azgınlık yaptığını ifade eden Mursi’nin cezaevi arkadaşı ve Adalet Partisi eski Milletvekili Adil Raşit şunları kaydetti: “Ondan sonra halkı gruplara ayırarak bazılarını güçsüz bıraktı. Çocuklarını öldürdü. Mısır’daki kardeşlerimizin bundan korktuğunu gördünüz mü? Mısırlı kadınların korktuğunu gördünüz mü? Onlar Sümeyye gibidir. Askerler onların üzerine ateş açtı. Onlar korkmadı. Onlar Allahtan başka hiç kimseden korkmuyorlar. Katiller bizi öldürürse şehit olacağız. Bizi cezaevine atsalar Kur’an öğreneceğiz. Bizi sürgün etseler kardeşliği anlatacağız. Tarihi kanlarımızla yazacağız. Son ferdimiz kalıncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz. Zalimlerle savaşacağız, hakkımızı alacağız, zafere kadar. Biz uykudan kalktık, ölümden korkmuyoruz. Allah zaferin Müslümanların olacağını müjdeliyor. Zalimler bu manzarayı görsün. Bu ümmet hiçbir zaman kaybetmeyecektir. Zafer bu ümmetin olacaktır. Allah’tan başka kimseden korkmayın. Fatih’in ve Selahaddin Eyyübi’nin torunlarısınız. Biz Mısır’da Sisi’ye karşı galip olacağız, bunu dünyaya göstereceğiz. Karanlıktan sonra aydınlık gelecektir. Zafer yakındır. Mısırda ki meydanlarda galibiyetimizi kutlayacağız. Bize desteğiniz için teşekkür ediyoruz.”

Adil Raşit konuşmasını Mısırda meydanlarda söylenen İhvanın meşhur sloganını Arapça olarak kalabalıkla beraber okuyarak sonlandırdı.

“Selam olsun Mısır’a ve direnişçi Müslümanlarına ve direnişçi bacılarına” diyerek konuşmasına başlayan Gazeteci Yazar M. Ali Gönül ise, “İdamların sayısı 529’dan 1212’ye yükseldi. İdama mahkum edilenlerin sayısı 1212’dir. Mahkemeler devam ediyor. Sisi iktidarı dönemini ve Mursi dönemini düşünün. Müslümanların ne kadar merhametli olduğunu düşünün. Mısır manevi bir ağaçtır. İslami hareketlerin kökü ihvana dayanıyor. İhvandan ilham almayan bir hareket yok. Yeryüzünde yaşayan İslami hareketlerin İhavan’a borcu vardır. Ve borcu ödemek için yumruğunu sıkması ve meydanları doldurması gerekiyor. Mısır’da ABD darbeye darbe deme cesaretini gösteremedi. Tayland’da darbe diyorlar. Mısır’dakine demiyorlar. Mısırın ki neydi? Esmalar ve Müslümanları kim şehit etti. İnsanlar canlı canlı yakıldı. ABD 2014 yılında cuntaya bir buçuk milyar dolar yardımda bulundu. Sisi’nin kime sırtını dayandığı böylece ortaya çıkıyor. Sisi’nin yüzsüzlüğünü dünya seyrediyor.” diye konuştu.

Mısır’daki zulümlere iç mihrakların da destek verdiğini söyleyen Gönül, “İç mihraklı zulüm de var. Birleşik Arap Emirlikleri ve selefi salihinin yolunda olduğunu iddia eden Nur Partisi de onlara destek oluyor. Onların anayasa yapmasına milletvekili gönderiyor. Müslümanlar şehit olurken kılları teprenmiyor. Müslümanlık bu mu? Dünyada insanlar bu zulmü lanetlerken, onlar buna kör kalıyor. Yargıda zulüm var mısır cuntasının. Mısır Adalet Bakanı yargının Sisi’nin emrinde olmadığını söylüyor. Buna kargalar güler. Yüz kişi yirmi dakikada yargılanıyor. Adalet ve hakkaniyet bunun neresinde. Yargının atfettiği suçlar var. Şahsi ve kamu mallarına zarar verdi diyorlar. Bu suçlar kime yakışıyor. Sisi’ye mi yakışıyor, yoksa Mursi’ye mi? Biliyoruz bu gün mısırda zulüm çemberi var. Ve Müslümanlar inliyor zulümden. Direnişçi Mısır halkını tebrik ediyoruz. Mısır halkının iradesine ipotek koyamazlar. Mısır halkını destek olanlara tebrik ediyorum” dedi.

Meydanlara İslam için, Müslümanlar için toplandıklarını belirten İmar ve Kalkınma Partisi Milletvekili Amir Abdürrahim, “Firavunlar ülkede fesadı yaygınlaştırdılar. Zulmü yaygınlaştırdılar. Firavun, Musa’yı öldürmek istedi. Sisi de firavun gibi bana izin verin Müslümanları yok edeyim diyor. Sisi darbeyle geldi biz onu kabul etmiyoruz. Sisi Müslümanlara ihanet etti. Bu hainlerin meşruiyeti yoktur. Sisi’nin karşısında duranlar halkın seçtiği insanlar ve halkın kendisidir. Bir daha galip olarak ülkemize döneceğiz inşallah. Destekleriniz için teşekkür ediyorum. Türkiye halkına teşekkürlerimizi sunuyoruz. Siz İslam sancaktarlığını yapan bir halksınız. Beş asır bu sancağı taşıdınız. Bu dini en güzel şekilde yaydınız. Bunun için size teşekkür ediyoruz. Zalimlere karşı sabırlı olun kardeşlerim. Dünyaya İslam’ı tekrar göstereceğiz” dedi.

Cafer Ökten’in okuduğu basın açıklamasının ardından program Yusuf Tutak Hoca’nın okuduğu dua ile sona erdi.

(Medeni Topaloğlu- Erkan Yavuz/ İLKHA)


Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından yapılan basın açıklmasının tamamı...

BASIN VE KAMUOYUNA

Bismillahirrahmanirrahim…

Mısır’da geçtiğimiz yıl 3 Temmuz’da ülke tarihinde ilk defa meşru bir yolla cumhurbaşkanı seçilen Muhammed Mursi’ye alçakça bir darbe yapıldı ve akabinde vahşi katliamlar gerçekleştirildi.

Dünya televizyonlarının canlı yayınladığı görüntülerde binlerce insan cunta tarafından kadın- çocuk denilmeden katledildi.

Katledilen bu insanların suçu, yapılan darbeye karşı durmak ve meşru cumhurbaşkanları Muhammed Mursi’nin görevine iade edilmesini istemekti.

Darbe ve katliamlar sonrası başta cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve İhvan Rehberi Muhammed Bedii olmak üzere darbe karşıtı onbinlerce insan haksız ve hukuksuz bir şekilde zindanlara atıldı ve halen zor şartlar altında tutulmaktadırlar.

Zindanlarda bulunan bu kişilerden 1212 kişiye dünyada benzeri görülmemiş bir şekilde idam cezası verilerek insanlık suçu işlendi...

Başta Amerika olmak üzere batılı ülkeler, ilk günden bugüne Mısır’da cunta vahşetine sessiz kalarak, darbeye “darbe” diyemedi!

Katliamlara sessiz kaldı ve son olarak verilen idamlar için hiçbir girişimde bulunmayarak bu zulüm ve vahşet suçuna ortak olmuştur!

Oysa Mısır’da tam da batının her fırsatta savunduğu halkın seçimi, yani demokrasi kuralı da uygulanmıştı. Ama İhvan’ın gelişiyle bölgenin gidişatı batıyı endişelendirmiş olmalı ki emperyalist Batı putunu yine yedi ve demokrasinin sadece kendi çarkında dönebileceğini ispatladı.

Gerçek şu ki, İhvan yönetimli bir Mısır, Filistin özgür olması, ABD ile israil’in İslam ülkeleri üzerine yaptığı ve yapacağı tüm hesapların bozulması demekti.

Sonuçta ‘israil’in güvenliği, ABD ve batı için vazgeçilemez bir seçenekti ve bu kalkan Mısır’da darbe yaptırılarak oluşturuldu.

İslam dünyasının miskin liderleri batılı ülkelerle aynı pozisyonu paylaşarak Mısır’da Müslüman halka yaşatılan vahşete seyirci kaldı. Göstermelik de olsa yapılan kınamalar günü kurtarmanın hesabıydı maalesef Türkiye hükümetinin darbe karşıtı gayret ve çabasını takdir etmekle beraber yetersiz olarak görmekteyiz.

Mursi Cumhurbaşkanı iken her türlü zorluğu çıkaran ve alnı secde gören Selefi Nur Partisi mensupları, darbeyi ve katliamları destekleyen Suudi ve Körfez Arap ülkeleri, Krallıkları için 80 yıllık davet ve ıslahat çalışmalarıyla küresel bir harekete dönüşen İhvan-ı Muslimin Hareketini terör örgütü ilan edenler, Arap Baharı’nın yıktığı dikta rejimler gibi kendi krallıklarının da yıkılacağını anlayıp Mısır cuntasına insanları katletmesi için milyar dolarlar dökenler!

Şunu iyi bilin ki; asıl terörist sizler ve zihniyetinizdir. Batı ile işbirliğiniz, israil dostluğunuz, sizi ve krallıklarınızın yerin dibine girmesini engelleyemeyecektir.

Batılı şer güçler ABD, AB, Birleşmiş Milletler ve güdümündeki odakların döngüsü etrafında dönen uluslararası kamuoyuna da sesleniyoruz; Mısır’daki darbeye, katliamlara ve verilen saçma idam hukuksuzluklarına yönelik ikiyüzlü politikalarla üç maymunu oynamanız, artık eskisi gibi size hiçbir şey kazandırmayacağı gibi ayrıcalıklar da sağlamayacak.

Çekin kanlı ellerinizi İslam beldelerimiz ve Mukaddes topraklarımızdan!.. İslam ümmetine verdiğiniz acılar, biz Müslümanları gün geçtikçe daha da uyundırmakta, bir araya getirmekte ve güçlendirmektedir.

Dünyanın dört bir yanında siz batılı şer güçlerin işgal, zulüm ve katliamları altında inleyen Mustazaf halkların öfkesi, ümmetçe bir dirilişin çok yakın olduğunu müjdelemektedir…

Ey firavun Sisi! Şunu unutma ki; Batılı şer güçler ve israil eli ile Suudi ve körfez ülkelerinin verdiği finansal destek, başında bulunduğun cunta yönetiminin ömrünü sadece biraz daha uzatmaya yarıyor.

Mısır halkı, siz zalimleri alaşağı ederek meşru yönetimini geri getirmeden meydanları terk etmeyecek. Peygamber Sevdalıları olarak, Mısır’da kardeşlerimizi katlederek insanlık suçu işleyen Sisi cuntasını ve destekleyen ülkeleri lanetliyoruz!
Ve buradan son olarak bir kez daha cunta yönetimini ve destek veren ülkeler ile kölelerini uyarıyoruz; aklınızı başınıza alın! Mısır’ın meşru bir cumhurbaşkanı var ve o da Muhammed Mursi’dir.

“Sakın, Allah’ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma! Allah, onları ancak gözlerin dehşetle bakakalacağı bir güne erteliyor.” (İbrahim suresi 42)
Peygamber Sevdalıları Platformu

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir