• DOLAR 32.598
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2408.896
  • ...
Diyarbakır Valiliğinden PKK İle Çatışma Açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  - Diyarbakır Valiliği, 24 Mayıs 2014 günü Diyarbakır- Bingöl-Muş Karayolu üzerinde PKK’nin üç ayrı noktada karayolunu keserek yolu trafiğe kapatmasından sonra yaşanan olaylar ile ilgili açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada göre; Hani-Lice Karayolu üzerinde bulunan Kutlamış Mahallesi mevkiinde saat 19:05 sıralarında, PKK tarafından (5-6) aracın durdurularak yolun trafiğe kapatılmaya çalışıldığı ancak Asker tarafından yapılan müdahale sonrası karayolunun saat 19: 20 sıralarında trafiğe tekrar açıldığı ifade edildi.

Uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıya karşılık verildi
Lice İlçesi Yapraklı Mahallesi Bölgesinde ise saat 19: 45’te meydana gelen bir diğer olayda da PKK`lilerin yol kesme eylemine teşebbüs ettiği ve bu teşebbüslerinin de sonuçsuz kaldığı ifade edilen açıklamada; "Diyarbakır-Bingöl karayolunun Çağıl Mezrası Bölgesinde sivil araçların intikalinin emniyetini sağlayan Jandarma Özel Harekat Timine ait bir zırhlı araca saat 20:05 sıralarında müzahir grup tarafından ses bombası, molotof bombası ve havai fişek atılmıştır. Bu sırada zırhlı araca bölgede bulunan hakim arazi kesimlerinden uzun namlulu silahla ateş edilmesi üzerine sadece ateş açılan noktalara ateşle karşılık verilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

3 asker hafif yaralı
Açıklamanın devamında ise Diyarbakır-Bingöl ve Muş karayolunun trafiğe açılması çalışmaları kapsamında, askerler ile PKK`liler arasında çıkan çatışmada 3 askerin hafif şekilde yaralandığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca çalışmaların kararlılıkla devam ettiği ve karayolunun trafiğe açılarak eylemleri gerçekleştiren sorumluların yakalanmasına yönelik çalışmalara da devam edildiği belirtildi. 

(Fikret Özkan  - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir