• DOLAR 32.604
  • EURO 34.816
  • ALTIN 2498.684
  • ...
Erdoğan`dan Kurt ve Yılmaz`ın Ailelerine Taziye Telefonu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Okmeydanı`ndaki olaylar sırasında başından silahla vurularak hayatını kaybeden Uğur Kurt`un babası Kemal Kurt`u telefonla arayarak taziyelerini iletti.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Uğur Kurt`a rahmet, aileye de sabır dileyen Erdoğan, acılı babaya olayın takipçisi olacaklarını söyledi.

Başbakan Erdoğan, Uğur Kurt`un hayatını kaybetmesine yol açan hadisenin aydınlatılması için balistik incelemeler başta olmak üzere gereken her şeyin titizlikle yapılacağını belirtti.

Kemal Kurt da Başbakan Erdoğan`a teşekkür ederek, aile olarak olayın aydınlatılmasını beklediklerini dile getirdi.

Başbakan Erdoğan`dan Ayhan Yılmaz`ın ailesine taziye telefonu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Okmeydanı`ndaki olaylar sırasında hayatını kaybeden Ayhan Yılmaz`ın ailesini telefonla arayarak taziye dileğinde bulundu. Erdoğan, olaylar sırasında yaralanan polis memurlarından Veli Akyüz ve Talha İşlek`i de telefonla aradı.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan, 22 Mayıs`ta Okmeydanı`ndaki cemevinde bulunduğu sırada başına bir kurşun isabet etmesi neticesinde hayatını kaybeden Uğur Kurt`un babası Kemal Kurt`un ardından, "eylemcilerin bombalı saldırısı" neticesinde vefat eden Ayhan Yılmaz`ın ailesiyle de bir telefon görüşmesi yaptı.

Başbakan Erdoğan, merhum Yılmaz`ın ağabeyi Ali Yılmaz ile görüşerek, merhumun annesi Havva Yılmaz başta olmak üzere tüm aileye sabır ve metanet dileğinde bulundu.

Ayrıca Erdoğan, olaylar sırasında polis aracına atılan molotofkokteyli nedeniyle yanarak hastaneye kaldırılan Akyüz ile bacağına kurşun isabet eden İşlek`ten ise tedavi süreçleriyle ilgili bilgi alarak şifa diledi.

TBMM Başkanı Çiçek`ten başsağlığı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, Mavi Marmara gemisine İsrail askerlerinin yaptığı baskında yaralanan ve Ankara`da tedavi gördüğü hastanede vefat eden Uğur Süleyman Söylemez ile Okmeydanı`nda meydana gelen olaylarda hayatlarını kaybeden Uğur Kurt ve Ayhan Yılmaz`ın ailelerini arayarak başsağlığı diledi.

TBMM Başkanlığı Basın İletişim Ofisinden yapılan açıklamaya göre, Çiçek, 31 Mayıs 2010`da İsrail komandoları tarafından saldırıya uğrayan Mavi Marmara gemisinden yaralı kurtulduktan sonra girdiği komadan kurtulamayarak vefat eden Söylemez`in ailesini aradı. Ailenin üzüntülerini paylaşan Çiçek, başsağlığı diledi.

Öte yandan Çiçek, İstanbul Okmeydanı`nda meydana gelen olaylarda hayatlarını kaybeden Kurt ve Yılmaz`ın da ailelerini arayarak üzüntülerini paylaştı ve taziye dileğinde bulundu.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir