• DOLAR 32.365
  • EURO 34.979
  • ALTIN 2324.938
  • ...
Bingöl'de inşaat işçilerine saldırı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL  -  Bir inşaat firmasına ait şantiyeyi basan kalabalık grup, şantiyedeki işçilere silahlarla ve taşlarla saldırdı.  Olaylar sırasında  saldırganlar; bazı işçileri yaraladı, işçilerin kaldığı mekanların ve işçilere ait araçların camlarını kırdı.

Edinilen bilgiye göre, olay dün 23.00 sıralarında meydana geldi. İsmi öğrenilemeyen ve sarhoş olduğu belirtilen bir kişi, merkez Yeşilyurt Mahallesinde bir okulun ve spor salonunun inşaatında çalışan işçilerden 150 TL para istedi. İşçilerin parayı vermemesi üzerine şahıs, küfürler atarak uzaklaştı. Ardından kalabalık bir grup  silahlarla şantiyeye ateş açtı, işçileri taşlarla darp etti, şantiyeye ve araçlara maddi zarar verdi. Saldırganlar daha sonra olay yerinden kaçtı.

Yapılan saldırıyı anlatan firma sahibi H.Bayram G. şunları söyledi: “Dün gece saat 23.20 sıralarında şantiyeden beni aradılar. Şantiyenin basıldığını söylediler. Hemen 155 polisi aradım.  Şantiyeye gelinceye kadar olay yerini terk etmişlerdi. Şantiyeye sarhoş numarasıyla gelen biri, işçilere, ‘Bana 150 TL para vereceksiniz.’ İşçiler vermeyince başlamış, küfürler savurmaya. Daha sonra kalabalık bir grup şantiyeyi basıp işçileri taşa tutup,  silahla birkaç el ateş yapılmış. Gruptakiler; işçilere hitaben, Recep Tayyip Erdoğan ve Emniyet müdürü gelip sizi kurtarsınlar, şeklinde tehditler savurmuşlar. Biz halende olayın şokundayız. Bu olaya bir anlam veremdik. İşin garip tarafı burada 200 metre ötede bulunan Pınar düğün Salonunda yapılan bir düğünden çıkan bazı şahısların da saldırıya katılmalarıdır.”

“Biz ekmeğimiz için buradayız”

 Saldırı sırasında otomobili zarar gören işçilerden (O.K), “Dün gece içerde maç izliyorduk. Arkadaşlardan biri içeriye gelerek, Şantiyeye bir sarhoş gelmiş para istiyor. Dışarı çıktığımda bazı şahıslarda yolda bekliyorlardı. O sarhoşun arkadaşları olduğu beliydi. Şantiyeye gelen şâhısı dışarıya çıkarmaya çalışırken, bize saldırdı. Bazı arkadaşlara kafa atarak yaralanmasına neden oldu. Daha sonara kalabalık bir grup bizlere taşlarla saldırdılar. Şantiyenin içine sığındık ve bazı arkadaşlarımız karanlık olmasına rağmen canları kurtarmak için daha uzaklara kaçtılar. Biz ekmeğimiz için buradayız. Ekmek derdindeyiz. Başka bir niyetimiz yok.  Zaten yorgunluktan dolayı başka arkadaşlarımız yatıyordu. Bazı arkadaşlar da maç izliyorduk. Olayın şokundayız. Bir anlam veremedik.”ifadelerini kullandı.

“İşçiyi, emeği seven biri bu saldırıyı yapmaz”

Saldırıda yaralanan işçilerden (İ.Ç),  “Bende maç izliyordum. Şantiyeye gelen bir şahıs sarhoş süsünü vererek bizden haraç istedi. Bağırıp, çağırdı. Sağa-sola saldırdı. Yatıştırmaya çalıştık. Sonra arkadaşları üstümüze saldırdılar. 70-80 kişi vardı. Beliydi ki, niyetleri iyi değildi. Biz işçiyiz ekmeğimiz için buradayız. İşçiyi, emeği seven biri bu saldırıyı yapmaz. Ben de Bingöllüyüm, buralıyım. Atılan taşlardan dolayı ayağım ve bellimden yaralandım.” İfadelerini kullandı.

Taşlı saldırıda yaralanan işçilerden (S.C), “Atılan taşlardan ben de yüzümden yaralandım.”dedi.

“Polisler de işçilere hakaret etti”  iddiası

Saldırıya uğrayan işçiler; yapılan saldırıdan sonra olay yerine gelen polislerden (R.C.G) adında bir polis memurun kendilerine hakaret ettiğini söyledi. İşçiler, “ polis, biz yapmışız gibi bize hakaret etti. Kendisinden şikayetçiyiz.”dediler.

Saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldı.(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir