• DOLAR 32.352
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2309.78
  • ...
Bursa`da Siyer Sınavı  heyecanı yaşandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA- Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Bursa’da düzenlenen Umre ödüllü siyer sınava 220 kişi katıldı.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen sınav 10.00 -12.00 saatleri arasında gerçekleştirildi. Sınava giren bayan ve erkek katılımcılar için ayrı mekânlar tahsis edilirken, bu sınavda büyükler kategorisi için 100, küçükler kategorisi için ise toplam 80 adet soru yöneltildi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Bursa sözcüsü Hasan Şenol, Bursa Gürsu İmam Hatip Orta Okulu ve Özel bir düğün salonunda gerçekleştirdikleri Sınava, Bursa genelinde 220 kişinin katıldığını belirterek, sınavın yapılma amacının,  Umre ödülünden ziyade, halkın ilgisini  Peygamber Efendimiz(s.a.v)’in hayatına  yöneltmek  ve  okuyup  O’nu tanımalarını sağlamak olduğunu kaydetti.

Sınava katılanların çoğunun da bu bilinçle katıldığını ifade eden Şenol, Umre ödülünün ise bu amaç için teşvik  gayesiyle  verildiğini  dile getirdi.

Sınava katılan adaylar,  bu tür sınavların artmasını  istediklerini ifade ettiler.

Adaylardan Yusuf Dikgöz, sınavının iyi geçtiğini belirterek, bu tür sınavları, Peygamber Efendimiz(s.a.v)’i anlamak için bir fırsat olarak gördüklerini ifade etti.

Sınavın sorularının bile eğitici ve öğretici nitelikte olduğunu dile getiren diğer bir aday Umut Işık ise, sınavın yapılmasındaki amacın, Peygamber Efendimizin güzel ahlakını yaymak ve insanlara öğretmek olduğunu belirterek, “Umre’ye gitmek, bu sınav vesilesiyle nasip olur inşallah” diye konuştu. (Zeki Aras-İLKHA)

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir