• DOLAR 32.574
  • EURO 34.995
  • ALTIN 2425.443
  • ...
Kaybedeni olmayan bir sınav: Siyer sınavı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen umre ödüllü Kutlu Doğum Siyer Sınavı, Van merkez başta olmak üzere Erciş ve Muradiye ilçelerinde de gerçekleştirildi.

Zaferler ilk ve ortaokulu ile Hasan Ali Yücel İlk ve ortaokulunda gerçekleştirilen sınav saat 10.00’da başladı.

Kutlu Doğum Siyer Sınavı,15 yaş ve üstü ile 14 yaş ve altı olmak üzere iki kategoride yapıldı. Birinci kategoride sınava girenlere 100 soru, ikinci kategoride sınava girenlere ise 80 soru soruldu. Adaylara 120 dakika süre tanındığı sınav saat 12.00’da bitti.

“Bu seneki sınavımızın daha kapsamlı olduğunu inanıyoruz”
İlke Haber Ajansı’na konuşan Peygamber Sevdalıları Platformu Van Bölge Koordinatörü Recep Karabulak, bu yıl Van, Erciş ve Muradiye’de olmak üzere toplam 3 merkezde sınav yaptıklarını söyleyerek, “Toplam bine yakın yarışmacımız katıldı. Yoğun bir katılım vardı. Bu seneki sınavımızın daha kapsamlı olduğuna inanıyoruz. Şöyle bir gözlemimiz var.  Halkımız artık sınavlara eşiyle, ailesiyle çocuklarıyla geliyorlar. Çocuklar, 1. kategoride yetişkinler, yetişkinler 2. kategoride sınava girdiler.” diye konuştu.

“Temel amacımız efendimizin hayatını insanlarımızın anlamasıdır”
Hz. Peygamberi anlamaya ve anlatmaya yönelik çalışmalarının, siyer sınavı ve kutlu doğumlarla sınırlı kalmayacağını söyleyen Karabulak, “Buradaki temel amacımız bu vasıtayla Peygamber efendimizin örnek hayatını insanlarımızın anlamasıdır. Çünkü bizim için Hz. Peygamber (sav) her yönü ile en güzel örnektir. Onun hayatını en ince ayrıntısına kadar bilmemiz ve ondan dersler çıkarmamız gerekiyor.” dedi.

Karabulak, “2014 Kutlu doğum etkinlikleri kapsamında düzenlenen Kutlu Doğum Siyer Sınavında bu sene bir ilk olarak 15 yaş altı (14 yaşa kadar) 2. Kategori’de ilk 3’e giren katılımcılar velileriyle umreye götürülecekler. 1. Kategori olan yetişkinler kategorisinde ise ilk 44 kişiye umre ile ödüllendirilecek.” ifadelerini kullandı.

“Şüphesiz ki kazancımız çok oldu”
Yarışmaya çocuklarıyla beraber katılan Abdullah Bey, “Sınav çok güzel bir güne denk geldi. Bizler için büyük bir avantajdı. Mübarek bir gecenin akabinde sınava girmek bizleri gerçekten mutlu etti. Eşim, oğlum ve kızımla birlikte katıldık. Sınav gerçekten güzel geçti. Kaybedeni olmayan bir yarışmaydı. Şüphesiz ki kazancımız çok oldu. Çocuklarıma ilk sorduğum soruda da belirtiyorlardı. “Babacığım kaybetsem dahi umurumda değil bilgilerimi yeniledim. Bunlar bizim için büyük eksikliklerdi.” diyorlardı. Bu sınavı düzenleyen Peygamber Sevdalıları Platformuna da çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Yarışmaya katılanlardan İskender Botan, “Her yıl böyle sınavların olması gerektiğini söyledi. Botan, “Allah Resulünün hayatının öğrenilmesi için böyle sınavların olması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Alt kategoride sınava katılan Furkan Kırbaç da, “Bazı sorular bizleri zorladı ama genel itibariyle bilgilenmemiz açısından güzel ve rahat geçti, inşallah umreyi kazanmayı ümid ediyorum.” dedi. (Nihat Bozkurt - İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir