• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Davutoğlu: "Herkes unutsa da biz Filistin'i unutmayacağız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, seçim çalışması için geldiği Güroymak (Norşin) ilçesinde yaptığı açıklamada, herkes Filistin'i unutsa da kendilerinin unutmayacağını söyledi.

Muş’tan karayoluyla Güroymak’a gelen Bakan Davutoğlu, Muş Caddesi üzerinde bulunan ilçe parti binası altında bulunan bir kahvehanede partililerle kahvaltı yaptı.

"Norşin asırlardır ilim ve irfan yuvasıdır"
Daha sonra AK Parti İlçe Binası balkonundan halka seslenen Bakan Ahmet Davutoğlu, Norşinin asırlardır ilim ve irfan yuvası olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Biz ‘Norşin’ denince yüreğimizi harekete geçiren bir ses duyarız. Bu diyarlar ilim irfan diyarıdır. Norşin’den feyiz almaya geldik.

Bizler Norşin’in talebeleri ve Norşin halkının hizmetkarıyız. Norşin’de birçok hocamızı andık. Mehmet Eminer Hocamız, Halil Görenç Hocamız ve daha niceleri Abdurrahman Taği’den bu yana herkes ilim irfan sahibi oldu. Bizim davamızı en iyi Norşinliler bilir. Bu topraklara imanı, irfanı tohum olarak ekmiş Norşin âlimlerinin yolcusuyuz.” dedi.

"Bediüzzaman Saidi Nursi de kardeşliğin mücadelesini verdi"
Süreci sabote etmeye çalışanlara fırsat vermeyeceklerinin ifade eden Davutoğlu, “1,5 yıl önce başlatılan çözüm sürecini içten ve dıştan sabote etmeye çalışanlar vardır. Çözüm süreci ve bölgenin kalkınması için hep birlikte seferber olacağız. Bingöl’den karayoluyla geldim. Kürt, Zaza, Türk hepsi kardeşlik içinde yaşıyor.
Bu baharın ve kardeşlik tohumlarını büyük bir manevi çınar olarak Türkiye’mizin her köşesine merhamet ve iyilik götürmek için emek vereceğiz. Bediüzzaman Saidi Nursi de bunun mücadelesini verdi. Bu çınarın dallarının kırılmasına izin vermeyeceğiz.

Biz halkımızın önünde verdiğimiz sözü hakkın önünde vermiş gibi veririz. Bu çözüm sürecini nihayete erdireceğiz. Dünyanın her köşesindeki mazlumlara sahip çıkacağız. Bu Norşin’den yükselen ilim ve irfanı her yere götüreceğiz.

Mynmarlı, Filistinli, Suriyeli ve Somalili vatandaşlarımızın her zaman yanında olacağız. Bosna’daki sel felaketine de yetişeceğiz.” diye konuştu.

Kaymakamlık ziyaretinin akabinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Davutoğlu, Güroymak esnafını ziyaretinin ardından Ağrı’ya hareket etti. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir