• DOLAR 32.562
  • EURO 35.034
  • ALTIN 2430.275
  • ...
Mardin`de Kutlu Doğum Siyer Sınavı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN –  Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından her yıl Türkiye genelinde yapılan umre ödüllü siyer sınavı Mardin’de gerçekleştirildi. Mardin merkez Artuklu İlçesinde Dost Der’in organize ettiği sınava 220 kişi katıldı. Sınav, Şakir Nuhoğlu Kız İmam Hatip Ortaokulu’nda yapıldı.

KIZILTEPE

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından her yıl Türkiye genelinde yapılan umre ödüllü siyer sınavı bugün Kızıltepe 23 Nisan İlkokulu’nda saat 10.00 ile 12.00 arasında gerçekleştirildi.

Kızıltepe’de umre ödüllü kutlu doğum siyer sınavına katılmak için toplam 595 kişi başvuruda bulunup kaydını yaptı. Kızıltepe 23 Nisan ilkokuluna gelen 411 yetişkin ile 184 çocuk adaylar okul girişinde asılan çizelgeye göre salonlara alındı. Sınava girecek bayan katılımcılar için ayrı, erkek katılımcılar içinde ayrı mekân tahsisi yapıldı.

Kutlu Doğum Siyer Sınavı,15 yaş ve üstü ile 14 yaş ve altı olmak üzere iki kategoride yapıldı. Sınavda büyükler kategorisi için 100, küçükler kategorisi için ise toplam 80 adet kitapçıkta bulunan sorular çözüldü. 1.kategori sınav soruları, İdris Şimşek’in “İki Çarpı İki=Dört Peygamber Efendimizin (sav) Örnek Hayatı” kitabı (Dua Yayıncılık); 2. kategori sınav soruları Muhammed Emin Yıldırım Hoca’nın “Peygamberimiz(sav)’i Sahabe Gibi Sevmek” kitabı(Siyer Yayınları) esas alınarak hazırlandı.

NUSAYBİN

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlen Kutlu Doğum Siyer Sınavı, Düşünce-Der tarafından Nusaybin’de yapıldı.  Sınava 150 kişi katıldı. Sınav Atatürk İlköğretim Okulu’nda yapıldı.

MİDYAT

Midyat’ta Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından organize edilen Kutlu Doğum Siyer Sınavı Midyat İMKB Orta Okulu’nda saat 10.00 ile 12.00 saatleri arasında yapıldı.

Peygamber Sevdalılarının Organize ettiği sınava katılımın yoğun olduğu görüldü. Sınava Midyat’tan 238 kişi katıldı. İMKB Orta Okulunda ikinci kademede 21 erkek, ikinci kademede 60 kız, birinci kademede 50 erkek ve birinci kademede 77 bayan sınava girdi. Kayapınar Beldesinde yapılan sınava 37 kişi katıldı. (İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir