• DOLAR 32.522
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2423.518
  • ...
Umre Ödüllü KDSS Sınavı Yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Her yıl birçok merkezinde Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında yapılan ve on binlerce Peygamber aşığının katıldığı umre ödüllü siyer sınavı, 10.00-12.00 saatleri arasında gerçekleştirildi.

Batman`daki sınav 4 ayrı merkezde yapıldı. Erkekler, Batman Milli Eğitim Vakfı ve Batman İlköğretim okullarında sınava girerken, bayanlar ise, Batman Hürriyet İlköğretim ve Batman Zübeyde Hanım İlköğretim okullarında sınava girdiler. Sınava giren binin üzerindeki bayan ve erkek yarışmacı ter döktü.

50 kişinin umre ile ödüllendirileceği sınav 15 yaş ve üstü (1. Kategori) ile  14 yaş ve altı (2. Kategori) olmak üzere iki kategoride yapıldı. Sınavda büyükler kategorisi için 100 adet küçükler kategorisi içinde toplam 80 adet soru soruldu.

Ayrıca sınav sorularının platform yetkilileri tarafından sınav günü saat 20.30’da Rehber TV’de canlı olarak cevaplandırılacağı belirtildi.

Sınav ile ilgili olarak açıklamada bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu’na üye derneklerden Kur’an Nesli Platformu Başkanı M.Ali Altun, “Bizler Peygamber Sevdalıları Platformu olarak 2010’dan bu yana Türkiye genelinde Kutlu Doğum siyer sınavını düzenliyoruz. Bu yıl sınavın üçüncüsünü düzenliyoruz. Türkiye’nin 23’si il olmak üzere toplam 90 merkezde b sınavı gerçekleştiriyoruz. Sınav yaparken erkeklerin ayrı bayanların ayrı olmak üzere yer tahsis ettik. Sınav bereketli ve manevi bir atmosferde geçti. Bütün merkezlerde aldığımız haberde bu yöndedir. Güzel bir katılım ile sorunsuz bir şekilde geçti. Amacımız bu sınavların bütün İslam ümmetine özellikle genç neslimize faydalı, bereketli ve hayırlı olmasıdır. Sınava katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Sınava giren katılımcılardan Elif Yıldız, “Allah Peygamber Sevdalılardan razı olsun. Sınav soruları çalışanlar için gerçekten kolaydı. Sınavım çok basit geçti. Bu tür sınavlar Peygamberimizi tanımamıza vesile oluyor.” ifadelerini kullandı.

Bir başka katılımcı Meryem Günana ise, “Bu sınavı düzenleyenlerden gerçekten Allah razı olsun. Çok güzel bir sınavdı. Bu sınavlar sayesinde Peygamber Efendimizi tanımış oluyoruz. Kitabı çok fazla okumamama rağmen sınavım çok güzel geçti. bı sınava girerek en azından kendi dini bilgilerimi ölçmüş oldum. Peygamber Sevdalılarından Allah razı olsun. Bu sınavlarda kaybedenlerin olduğunu düşünmüyorum, herkes kazanmıştır.” diye konuştu.

Sınavın çok güzel geçtiğini söyleyen Mehmetcan Mikyas, şunları kaydetti: “Sınav çok güzel geçti. Sınavda çıkan sorular çok rahattı. İnşallah kazanırım ve umreye giderim. Allah bu sınavı düzenleyenlerden razı olsun. İnşallah bu tür sınavlar seneye de olur.”

Sınavın ödülleri:
15 yaş ve üstü katılımcıların yarışacağı 1. kategoride Türkiye geneli ilk 44’te giren katılımcılar  “Umre Ödülü” ile ödüllendirilecek.

14 yaş ve altı katılımcıların yarışacağı 2. kategoride ise ödül, Türkiye geneli ilk 3’e giren katılımcılar bir velisiyle beraber “Umre Ödülü” ile ödüllendirilecek.

Her il koordinatörlüğü kendi il sınırları içerisinde dereceye giren ilk üç katılımcıyı ayrıca ödüllendirecek. Ayrıca her ilçe sınav merkezi de ilçe sınırları kapsamında dereceye giren ilk üç katılımcıyı çeşitli hediyelerle ödüllendirecek.

Sınav sonucunda 1.  kategoride dereceye girenler, kendileri umreye gidemedikleri takdirde yakınlarından sadece anne, baba, eş veya kardeşlerinden birini yerine gönderebilecek.

2. kategoride dereceye girenler, kendileri umreye gidemedikleri takdirde birinci derece yakınlarından sadece anne, baba ve kardeşlerinden birini yerine gönderebilecekler. (Yani ödül 15 yaş altı katılımcı ve velisi iken bu durumda ödül sadece onun yerine giden tek kişi olacaktır.)

Dikkat edilmesi gereken önemli bir husus da, 2013`te düzenlenen Kutlu Doğum Siyer Sınavı’nda dereceye girip umre ödülü kazananlar bu yıl dereceye girseler bile bu haktan yararlanamayacak.   (Mehmet Mikyas/Sezer İlbasan - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir