• DOLAR 32.59
  • EURO 34.773
  • ALTIN 2522.262
  • ...
Bingöl`de Umre Ödüllü Siyer Sınavı heyecanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen umre ödüllü siyer sınavı, platforma üye derneklerden Kalem Der tarafından geçekleştirildi.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen sınav 10.00 -12.00 saatleri arasında yapıldı. Sınava giren bayan ve erkek katılımcılar için ayrı mekânlar tahsis edilirken, bu sınavda büyükler kategorisi için 100, küçükler kategorisi için ise toplam 80 adet soru soruldu.

“Amacımız Hz. Peygamberimizin insanlar tarafından daha iyi anlaşılmasıdır”
Sınava Bingöl genelinde 1245 kişinin katıldığını belirten Kalem Der yetkilileri, amaçlarının Hz Muhammed`in (sav) insanlar tarafından daha iyi anlaşılması olduğunu söyledi.

2014 Kutlu doğum etkinlikleri kapsamında düzenlenen Kutlu Doğum Siyer Sınavında bu sene bir ilk olarak 15 yaş altı (14 yaşa kadar) 2. Kategori’de ilk 3’e giren katılımcılar velileriyle umreye götürülecek. 1. Kategori olan yetişkinler kategorisinde ise ilk 44 kişiye umre ile ödüllendirilecek.

Ayrıca Bingöl ili genelinde büyükler ve küçükler kategorisinde dereceye girecek olanlara tam, yarım ve çeyrek altın hediye olarak verilecek.

Solhan`da sınav heyecanı
Sınav Solhan`da da Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Çağrı Der tarafından yapıldı.

Yaklaşık 200 kişinin katıldığı sınav, Solhan Kız Teknik ve Meslek Lisesi ile Anadolu İmam Hatip Lisesi olmak üzere iki merkezde gerçekleştirildi.

Çağrı-Der yetkilileri, sınavın yapılacağı yer için kendilerine destek veren Solhan Kaymakamı Şeref Aydın’a, ilçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi Aktaş ve İlçe MEM yetkilileri ile okul idarecileri ve personeline teşekkür ettiler.  (Nihat Kanat - İLKHA)
 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir