• DOLAR 32.51
  • EURO 34.779
  • ALTIN 2497.742
  • ...
Lice saldırısına bir tepki de Kahta'dan
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADIYAMAN –Kahta Çağrı Der, Diyarbakır’ın Lice ilçesi Darakol köyünde silahlı bir grup PKK`linin, Hür Dava Partisi üyesi Mikail Ayık’ı kaçırmak istemesi ve ardından biri kadın 3 kişiyi silahla yaralamasına tepki göstermek amacıyla dernek binasın basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını okuyan Dernek Başkanı Mehmet Aydın, “Gecenin karanlığında yarasalar gibi, yıllarca yakan yıkan ve faili meçhul ölümlerine bir yenisini daha eklemek isteyen BDP-PKK-HDP-KCK gibi mürted örgütler, bu sefer Lice’nin Darakol köyünde meydana çıktılar. Mütedeyyin ailenin bir ferdini kaçırmak istediler bunu başaramayınca kadın ,çocuk demeden sağa sola uzun namlulu silahlarla ateş ettiler. Biri bayan olmak üzere 3 kişiyi yaraladılar. Bu olayı siz değerli basın mensupları huzurunda lanetliyor, tüm zamanlarda olduğu gibi düsturumuzu yeniliyoruz ‘Kahrolsun zalimler ve onlara bu cesareti veren işbirlikçiler’ diyoruz.” İfadelerini kullandı.

Mütedeyyin insanlara defalarca saldırı yapıldığını söyleyen Aydın, “PKK ve yan kuruluşları olan STK’ların, yıllardır bu ülkede yaptıkları üzerinde siyaset yaparak haberlerini medyaya servis eden, uluslararası platformlara şikâyet eden hükümet ve yetkilileri de, şunu iyi bilmelidir ki, son 3-4 ay içerisinde yüzlerce kez saldırılara maruz kalan bu mütedeyyin insanları neden ve hangi sebepten dolayı görmek istemiyorsunuz. İlginç olan şudur ki? PKK sizler Müslümansınız deyip kaçırmak, öldürmek istiyor ama Müslümanım diyen hükümet yetkilileri duymuyor. Hani Hz.Ömer’in adaleti, hani kadınlar baş tacımızdı, hani hak ve özgürlükler, hani insan en şerefli varlıktı bu ülkede, bu hükümet nezdinde? Yoksa eskiden olduğu gibi kâğıt üzerinde mi kalıyor?” şeklinde konuştu.

Aydın son olarak, “Bu saldırıların sonucunda olası bir çatışmadan ne PKK, ne hükümet, ne de İslami STK ve cemaatler hiç bir fayda görmez. PKK’ya karşı kendini koruyan mütedeyyin Müslümanlar, kendini korumaya Allah’ın izniyle kadirdirler ama böyle bir çatışma, bölgeyi sonu olmayan karanlıklara ve halkımızın huzurunu kaçırtmaya gideceği için sabrı ve sukuneti tercih ediyoruz. Allah kimseyi bazı sebeplere mecbur etmesin.
 

 Bundan dolayı tüm hükümet ve mürtet örgüt yetkililerini göreve davet ediyor, hükümetten faillerinin derhal yakalanmasını, mürtet örgütten de bu saldırılarını derhal kesmesini istiyoruz. Allah’ın selamı hür düşünen ve savunan Müslümanların üzerine olsun” ifadelerini kullandı.    (Mehmet EREN - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir